Tallinna Liivalaia lasteaia juhataja Juta Koppel kutsub lapsevanemaid suunama oma lapsi kasutama rohkem internetis leiduvaid õppimisvõimalusi ning rakendama internetis veedetud aega harivalt.

Arvutikasutajate märgatav kasv eelkooliealiste hulga on toonud päevakorrale vajaduse laste juhendamiseks virtuaalmaailmas. Perekond on lapse esimene õpetaja, kes kujundab tema suhtumist ümbritsevasse. “Vanemate eeskujul õpib laps toime tulema erinevates situatsioonides ning kindlasti on internet üks nendest keskkondadest, kuhu ei tohiks last alguses üksinda lubada,” ütles Koppel. Internet pakub lõputuid võimalusi mängudest suhtlusportaalideni, mistõttu on Koppeli sõnul eelkõige lapse huvides suunata teda just harivatele lehekülgedele ning kaitsta teda virtuaalmaailmas valitsevate ohtude eest.

Ehkki arvutit kasutatakse palju mängimiseks, leidub internetist üha rohkem portaale ja lehekülgi, mis on mõeldud lapse arendamiseks ja harimiseks. “Eelkooliealistega on võimalik internetis näiteks õppida numbreid ja kella tundma, harjutada lugemist, treenida mälu ning teha palju muudki kasulikku,” täpsustab Koppel lasteaia lastele loodud võimalusi näiteks kooliminekut ette valmistada. Võimaluste hulk internetis on Koppeli sõnul piiritu ja kui laps veedab nagunii osa vabast ajast arvuti taga, siis võiks seda aega rakendada juba kasulikult.

Lapse juhendamine annab lisaks harivale poolele ka vanemale võimaluse lapsega rohkem koos vaba aega veeta. “Lapsed kasvavad kiiresti ja iga koosveedetud hetk nendega on väärtus omaette,” rõhutab Koppel.

Mida arvad Sina?