1. Päikesekreem

Laste nahk on tunduvalt õrnem kui täiskasvanutel ja seega päevituskreem on KOHUSTUSLIK inventar. Heledanahalistele lastele soovitatakse panna 30 faktoriga kreemi — kui lapsed juba kergelt pruunid siis võib ka 15 olla. Ja kindlasti tasub kreemi lisada kui laps pikemalt vees mänginud.

2. Müts

Kuna väikesed lapsed ei pruugi ise aru saada, kui kuumusest pea pööritama hakkab siis selle ennetamiseks on targem kohe müts pähe panna. Kõige parem peakate on laiema äärega ja nööridega puuvillane kübar — see hoiab ka lapse näo kaetud päikese eest, ei kao tuulega või müramishoos ära ja kuivab ka kiiresti.

3. Joogivesi

Kindlasti varuda kaasa suuremal hulgal vett või naturaalset mahla. Igasugused kihisevad karastusjoogid võivad ju küll lastele meeldida, kuid nad ei pruugi anda kehale vajalikku veekogust, et dehüdratsiooni ei tekiks.

4. Söök

Kui te just ei plaani rannas ainult tunnike olla, siis tasub kaasa võtta näksimist. See on hämmastav, kuidas kodus kolm makaroni söövad lapsed suudavad rannas süüa nõuda. Väga mugav variant on puhastatud juurviljad — need säilivad hästi, neid on hea lihtne süüa ning täidavad ka kõhtu. Samuti näkileivad, õunad, pirnid on läinud hästi kaubaks. Olen näinud isegi nii tublisid suvitajaid, kes on termokastiga kaasa võtnud salatid ja muud paremat.

5. Mänguasjad

Kuigi lapsed võivad olla loovad, siis tihti ikkagi juhtub nii, et rannas mingil momendil igavus peale tuleb. Sellise olukorra vältimiseks on abiks, pall, ämber, kühvel ja miks mitte ka veepüss — viimane neist võib tegevust anda tundideks. Muidugi olge eelnevalt kindel, et lapsed saavad aru, et kõik ülejäänud päevitajad ei soovi osaleda nende lahingutes.

6. Raha

Sõltub muidugi, kui põhimõttekindel lapsevanem te olete, kuid hetkel on suuremad rannad täis kooliõpilasi, kes käivad ringi termokastidega ja karjuvad kõva häälega “jäätis”. Ja 30 kraadises kuumas ei suuda isegi keelduda — rääkimata siis lastest. Seega mõned mündid taskupõhjas võiks ju olla.

7. Sääsetõrjevahend

Kuigi päris päikese käes neid vereimejaid ei kohta, siis võite kindlad olla, et lähimas varjulises puudesalus on neid paarsada tükki ja kõik varitsevad teid. Üks sääsetõrjevahend kotipõhjas võib aidata vältida katkikratsitud jalgu ja päevikestvaid kurtmisi, et selg sügeleb.

8. Esmaabivahendid

Üldjuhul piisab desinfitseerivast vedelikust, vatist ja plaastrist.

9. Veekindel marker

Juhul kui lähete suurde randa, kus lapse jälgimine keeruline siis soovitaks lapsele käe peale kirjutada oma telefoninumbri — mitte keegi ei planeeri ju last kaotada rannas silmist, kuid Murphy seaduste kohaselt väheneb sellise õnnetuse tõenäosus, kui juba selleks ette valmistate.

10. Jalanõud

Soovitatavalt kas Crocsi või plätude taolised jalanõud, mida on kerge jalga panna ja ära võtta. Kuigi paljajalu käimine on kindlasti kasulik, siis suurtes randades võib kahjuks igasugust prahti liiva all peituda. Üle 30kraadise soojaga võib rannaliiv soojeneda temperatuurini, mida lapse jalg ei suuda kannatada.