Luxemburgi, Illinoisi ja Berliini ülikoolide teadlased viisid läbi pikaajalise uurimuse, kus nad analüüsisid 745 inimese elu fakte ja detaile vanusevahemikus 12-52 aastat. Tuli välja, et need inimesed, kes lapsena olid sõnakuulmatud ja ei allunud autoriteedile, said täiskasvanuna edukamaks ja hakkasid teenima rohkem raha.

Teadlased selgitavad seda nii, et inimesed, kes hakkavad lapsena reeglitele vastu, on jõulisemad läbilööjad ja neil on asjadest alati oma arvamus, mida nad ei karda ka väljendada, sellepärast suudavad nad ka mööda karjääriredelit kõrgemale ronida. Eks jonnakus olegi ju oluline iseloomujoon, kui tahad oma eesmärke saavutada, nii et tegelikult kõlab kõik see väga loogiliselt.

See uuring teeb kindlasti rõõmu nendele lapsevanematele, kelle järeltulijad end poes karjudes kõhuli viskavad ja ka muidu järjepidevalt sõnakuulmatud on. Lastele endile sellest uurimusest muidugi rääkida ei maksa, muidu on neil oma jonnituure ja vastuhakku liiga lihtne õigustada ja seda teadmist vanemate vastu ära kasutada.

Allikas: Quartz