"Laps ei röögi lihtsalt sellepärast, et oleks nagu elustiil - röögiks enda lõbuks. Väikelaps väljendab niiviisi oma valu. Ja kui juba täiskasvanutel lööb lennukis kõrvad lukku, mis siis veel pisikestest rääkida.

Samas, kui teil endal hammas valutab, otsite siis ju sellele lahenduse, ei hakka röökides lihtsalt edasi valutama. Aga laps ei oska leida oma hädale muud lahendust. Loodus on juba nii loonud, et laps (ka loomalaps) annab enda hädadest märku valju kisaga. Muuseas, imik tunneb ka nälga valuaistinguna, sellest ka see näljakisa. Kui imik poleks nii "programmeeritud" looduse poolt, et end oma kisaga ellu jätta, sest sellele reageerides saab lapse vait ja laps ka elus.

Aga need, kes ei saa aru, miks laps nutab, on ise süüdi, laps ei nuta lõbu pärast, tal on midagi viga. Lennukis siis kas kõrvad valutavad või ka võõrastab võõraid inimesi ümber. Võtke laps nii turvaliselt kaissu, et ta ei näeks võõraid, laps jääb ema süles magama. Kui on valukisa, siis peaks tegelikult andma lapsele valuvaigistit, on olemas valuvaigistavad siirupid.

Samuti saab sisekõrva rõhku alandada ka kõrva soojendamisega pipraplaastriga, panna kõrva taha, seal kus on lohk enne lõualuud, pipraplaastritükike. Samuti anda kummikomme närida, kui veel ei näri, siis närimisrõngas või lutt on abiks.

Pole vaja ülejäänud kambal ka tuima tursanäoga last põrnitseda, laps kardab veel rohkem ja ema ei pea lihtsalt ignoreerima oma last, otsigu lahendust, lihtsalt lapse hüpitamine paneb lapsel vaid pea valutama."