Piimaseguga toidetud beebid kakavad tavaliselt iga päev. Ükskõik, kas toidate oma beebit rinnapiima või piimaseguga, on oluline, et see, mida näete oma beebi mähkmes, on harjumuspärane. Sel juhul ei pea te tema kakamise pärast muret tundma.

Mis on normaalne?

Ärge üllatuge vastsündinu esimest mähet vahetades — teie beebi esimene väljaheide on rohekasmust tõrvalaadne aine, mida kutsutakse mekooniumiks.

Pärast seda muutuvad tema väljaheited normaalseks — mis iganes tema kehale „normaalne” saab olema.

Sellel perioodil sõltub beebi väljaheidete välimus täielikult sellest, millega teda toidate. Kui toidate vastsündinut rinnaga, on tema esimesed väljaheited rohekaspruunid või kollakaspruunid. Umbes viie päeva pärast muutuvad need beežiks või kollakaks ning on teralise konsistentsiga.
See on täiesti normaalne märk sellest, et beebi on terve.

Piimaseguga toidetud beebide väljaheited võivad aga olla tainja konsistentsiga ning kollased või beežid.

Mida võivad teie beebi väljaheited tähendada?

Kui teie vastsündinu väljaheidete värv muutub aeg-ajalt, ei ole põhjust muretsemiseks. Kuid kaks värvi, mida väljaheited olla ei tohiks, on valge (mis võib olla märk maksahaigusest) ja punane (mis võib olla märk veritsemisest).

Kui märkate kumbagi värvi, konsulteerige oma perearstiga. Konsistentsi osas näete ilmselt samuti erinevusi, kuid olge eriti valvas vedela väljaheite puhul (mis võib viidata kõhulahtisusele) või väikeste kivikeste laadse väljaheite osas (mis võib olla märk kõhukinnisusest).

Jaga
Kommentaarid