See on uus tase meie poliitikas — tuua kõige intiimsemad asjad avalikkuse ette. Ja kuna seda tehakse enne valimisi (ehk raha ja häälte nimel), siis tegelikult neid kõige pühamaid asju hoopis naeruvääristatakse. Iga sõna, mis tuleb poliitiku suust enne valimisi on anakronism. Seega tekitab erilist vastumeelsust poliitik, kes tahab millegipärast avameelitseda enne valimisi asjadest, mis jäävad naistesse (ja küllap ka meestesse) elu lõpuni; mida sa vaatamata asjaolule, et sellele igapäevaselt ei mõtle, tead — see asi juhtus kord minuga. Minu sees oli kord elu, aga midagi juhtus ja see kadus… See on traagika, mis Repsi kontekstis on saanud tsirkuseks.

Ei, mul ei tekkinud kordagi mõtet, et teeks õige ühe „nuuksu“ ja elaks Repsile kaasa. Kohe üldse ei tekkinud! Pigem sain kinnitust, et jah, nad on ikkagi prostituudid. Need kõik, kes valituks saamise nimel räägivad asju, mis pole ainult nende asjad. Katkenud rasedus ei ole ainult meditsiiniline termin, vaid seal taga on üks elamata jäänud eluke… See on surmast rääkimine. See on perekondlik siseasi, mis ei puuduta ju ainult Repsi, vaid ka tema lapsi ja eelkõige abikaasat. Kas „poliitiku abikaasa“ ongi üldse enam isemõtlev inimene või on seegi kõigest üks vahend? Selline mõte tekkis.

Mulle ei meeldi, et keegi tahab riigikokku (ehk rahakraani juurde) saada suhtumisega — vaadake, ma olen palju kannatanud, valige mind! Pigem paneb mind imestama poliitiku eneseregulatsiooni puudumine — mis ajendas teda ühte ja sama lugu mõlemale ajakirjale rääkima? Ma saan aru, et sa räägid seda ühele ajakirjanikule, muu jutu sees, juhuslikult… Aga et sa räägid teisele sama loo — no kuulge, see on sulaselge prostitutsioon. Mina ei pea sellist asja tarbima, eks ole! Ei lugeja ega valijana.

Aga ma pakuks välja enne valimisi veel mõned teemad neile, kes tahaksid saada korraga nii riigikogusse kui Avameelsuse TOPi esikümnesse. Need teemad võiksid olla sellised nagu näiteks (soovi korral võib neid kõiki ühildada): minu võitlus suguhaiguste ja satikatega; minu õgimishaigus viis minult mehe, võttis mõistuse ja andis riigikogukoha; kuidas ma tegin enesetapukatse ja mida see mulle tähendas; kuidas ma olen kannatanud vägivaldset meest (naist) ning sellega kaotanud eneseväärikuse; minu lapsed sündisid tänu purunenud kondoomile…