Laupäeva õhtul oli Kanal2 eetris täispikk multifilm “Metsikud lained,” mis algas kl 20.05 ning lõppes kl 21.50. Paar nädalat tagasi näitas TV3 pisikeste poiste absoluutset lemmikmultikat “Autod,” mille lõpukellaajaks oli saatekavas märgitud 21.55. Kuid tavaliselt saadetakse põnnid voodisse juba 20.30, hiljemalt 21.30, et nad end järgmiseks päevaks korralikult välja magada jõuaksid.

Väikelapsed, kes on nädal aega pikisilmi oma lemmikmultifilme oodanud, ei taha kuidagi multikate lõpust ilma jääda, seetõttu peavad lapsevanemad valima, kas lükata magamaminekuaeg tavapärasest tunni-paari võrra hilisemaks, panna multifilm poole pealt kinni või üritada telekava ära peita, et lapsed multika linastumisest üldse teada ei saaks.

“Nii viha teeb. Lapsed peaks nagu 21:00 magama minema, aga filmid lõpevad 22:00 pühapäeva õhtuti. kellele neid näidatakse, isadele ja emadele?” pärib kuri ema Perekoolis.

“Minu lastel jäävad ka need pühapäevased TV3 lastefilmid vaatamata, sest need on ebanormaalselt hilja. Oleks siis reedel või laupäeval. Programmi tegijatel vist ei ole lapsi,” kirjutab teine lapsevanem

“Loomulikult ootab 7-10 aastane seda täispikka multikat. Kuskil peale 9 hakkas laps juba “nokkima” ja ühe reklaamipausi ajal pidi üles äratama, peale multikat veel ju pesema, seega magama jäi vast 22.30 paiku,” räägib kolmas ema.

Naistekas uuris Kanal2-st ja TV3-st, miks saatekava niimoodi kokku pandud on, et väikelaste uneajaga arvestatud pole.

“Uusi ja populaarseid kogupere joonisfilme näitame õhtusel vaadatavaimal ajal. Mõeldes pere pisematele oleme need pleneerinud võimalikult varajase algusajaga ja eestikeelse dublaažiga. Võimalusel ka kordame järgmisel hommikul,” vastas Kanal2 turundusspetsialist Merit Pettai.

TV3 avalike suhete juht Annely Adermann ütleb, et koguperefilme näidatakse pühapäevaõhtuti, sest see on just see aeg, mil inimesed armastavad kogu perega teleri ees aega veeta.

“Huvitav on märkida, et TNS Emori andmetel oli eelmise kuu nädalavahetustel keskmiselt 30% 4 — 11-aastastest lastest kell 21.20 veel teleri ees, 10% istus seal jätkuvalt ka kell 22.25. Muidugi võib nuriseda, et lapsi ahvatleb filme vaatama seesama saatekava, samas aga on selge, et kui laps niikuinii televiisorit vaatab, on üks tore koguperekomöödia parem valik kui miski muu.
"Kui rääkida konkreetsest 18.septembri  „Autode“ filmist, siis see algas kohe pärast uudiseid kell 19.30 ja lõppes 21.55. Pisemate laste jaoks oli sel päeval eetris hommikune film ehk kell 9.55 algav animakomöödia „Kollide kompanii,"" selgitas Adermann. 

"Tuhandete vaatajate ettepanekute vahel on tihti keeruline kompromissi leida, kuid TV3 soov on alati häid filmielamusi ja erinevaid valikuvõimalusi pakkuda," lisas ta.