Uurige mähkmeid valides enne lõpliku otsuse tegemist nende erinevaid omadusi. Võtke arvesse hinda, mugavust ning imavust.

Mugavus

Veenduge, et mähkmed on valmistatud materjalidest, mis on teie beebi naha vastas mugavad.

Imavus

See on tavaliselt mähkmete valimise juures kõige olulisem tegur. Mõõtke imavust selle järgi, kui kuivana mähe beebi nahka hoiab.

Beebi naha kuivana hoidmine aitab Ameerika lastearstide liidu (AAP) sõnul ka mähkmelöövet ennetada.

Mähkmete suurused

Mähkmete suurused põhinevad teie beebi kaalul ja on märgitud pakendile. Paljude mähkmete puhul on oluline ka see, kui aktiivne teie beebi on. Kui teie väikseke roomab, kõnnib või jookseb ringi, peaksite leidma kõikideks nendeks tegevusteks sobivad mähkmed.

Kui ostate mähkmeid enne beebi sündi, võib olla abiks beebi kaalu teadmine, kuna teie väikseke võib olla suurem kui keskmine vastsündinu.

Mitu mähet peaks käepärast olema?

Tavaline küsimus, mida lapsevanemad küsivad, on: „Kui mitu mähet mul tegelikult vaja läheb?” Beebid lasevad mähkme tavaliselt iga paari tunni järel täis, nii et päevas läheb neid vaja umbes viis. Peale selle oleks vaja ka paari tagavaramähet mähkmekotti ja mõne sugulase majja, mida tihti külastate.

Pidage meeles, et beebid kasvavad esimese kahe aasta jooksul väga kiiresti. Mõõtke esimese paari kuu jooksul oma beebi kasvu ning ostke mähkmeid hulgi, vastavalt kasvukiirusele. Te ei taha liiga palju mähkmeid varuda ning avastada, et need on teie beebi jaoks väikeseks jäänud!

AAP hinnangul kulub vastsündinule juba ainuüksi esimesel aastal umbes 3000 mähet.

Mähkmete tüübid

Tavalised ühekordsed mähkmed on loodud igapäevaseks kasutamiseks, aga on ka mähkmeid, mis on mõeldud erilisteks puhkudeks.

Näiteks on teil vaja spetsiaalseid veekindlaid mähkmeid ujumiseks. Ning kui on aeg õpetada lapsele potil käimist, on olemas lai valik sobivaid tooteid alates mähkmetest kuni püksmähkmeteni.

Jaga
Kommentaarid