Dr Richard Graham, esimene tohter Suurbritannias, kes tegeleb tehnoloogiasõltlastega, usub, et pisikesi iPadi-sõltlasi on palju. Ta räägib nelja-aastasest tüdrukust, kelle vanemad pöördusid tema poole, kui lapsel ilmnesid võõrutusnähud, kui temalt tahvelarvuti ära võeti. Tüdruk oli harjunud sellega päevas koguni kuni neli tundi mängima ning ta muutus vihaseks ja nuttis lohutamatult, kui mänguasi käest ära võeti. Dr Grahami sõnul ilmnevadki tehnoloogiasõltlastel nende lemmikseadme eemaldamisel samad nähud mis alkohoolikutel või narkomaanidel — nad muutuvad agressiivseteks ja nad ei kontrolli enam oma käitumist.

Lapsed näevad oma vanemaid telefone ja arvuteid kasutamas ning nad tahavad samuti mängida. Mõnikord lapsele moodsa lelu andmises ei ole tohtri sõnul probleemi, kuid raske on tabada ära seda õiget piiri, mille ületamisel saab lapsest sõltlane.

Psühhiaatrite hinnangul on tehnoloogiasõltlaste arv viimase kolme aastaga 30% kasvanud. Möödunud nädalal avaldas veebileht babies.co.uk küsitluse tulemused, mille kohaselt lubavad pooled vanematest oma väikelastel telefonide või tahvelarvutitega mängida. Iga seitsmes vastaja rohkem kui tuhande küsitletu seas tunnistas, et mudilane veedab ekraane vaadates rohkem kui tunni päevas.

Beebilehekülje esindaja James Mcfarlane`i sõnul teavad lugejad väga hästi, et lapsed mängivad liiga palju arvuti ja telefoniga, kuid see teadmine ei ole mõju avaldanud ja moodsat tehnoloogiat kasutatakse jätkuvalt laste lõbustamiseks.