Lähima paari kuu jooksul võib jääda lapseootele üks järjekordne briti naine, kuid eriliseks teeb seiga asjaolu, et tegu oleks esimese briti “disainbeebiga”.

Anonüümseks jääda sooviv 40ndates briti abielupaar pöördus lapsesaamise sooviga ameerika munarakupanga poole, mis lubab oma klientidel üsna täpselt munaraku- ja spermadoonorit valida. Lapsetahtjad saavad tutvuda doonorite terviselooga, nende haridusliku ja perekondliku taustaga ning mõistagi vaadata doonoritest pilte.

Kõnealune briti paar on juba tasunud teenuse eest üheksa tuhat naela ning naise nõuetele vastav embrüo tuleb siirdamisele lähikuudel.

San Antonios, Teksases paikneva embrüopanga The Abraham Centre of Life direktor Jennalee Ryan, kes ise on kuue lapse ema, ei jaga briti paari kohta täpsemat infot, ta sõnab vaid, et valiti välja valge laps. Ryani andmetel on end siiani ootejärjekorda pannud kümmekond briti naist.

The Abraham Centre of Life saadab lapsesoovijatele meili teel nende doonorite andmed, kes peaksid vastama klientide nõudmistele. Lisatakse ka doonorite pildid beebieast ja täiskasvanuna.

Kõik keskuses arvel olevad spermadoonorid on kolledžiharidusega, paljudel on läbitud ka doktoriõpe. Munarakudoonorid jäävad enamasti vanuselt kahekümnendatesse ning neil on seljataga vähemalt põhikool.

Suurbritannias on embrüode selekteerimine seadusega keelatud, kuid Ameerika Ühendriikides selline seadus puudub.

Briti ajalehe Daily Mail andmetel on USA-s isegi esinenud juhtumeid, kus tulevase lapse doonorrakkude valimisel on võetud aluseks sobivus juba olemasoleva lapsega. Sellistel puhkudel loodetakse, et noorema lapse verest või elunditest oleks abi haige vanema lapse terveks ravimisel.