Kasvatan üksi 11-aastast poega. Kui tal koolivaheaeg algas, võtsin ka mina oma suvepuhkuse välja ja käisime koos reisimas, rannas, erinevatel suveüritustel. Juuli alguses pidin aga tagasi tööle minema ja nüüd peab poeg kaheksa tundi päevas üksi hakkama saama.

Temal muidugi polegi üldse mingi probleem üksi hakkama saada, ütleb, et kõik on hästi ja ta tahabki puhata. Ma olen ise ka täitsa seda meelt, et laps peab suvel puhata ja lausa igavleda saama, aga kui see puhkamine tähendab ainult arvutis mängimist, siis see pole nagu ikka päris see.

Kahjuks ei ole lapsel võimalust ka suve kusagil maakohas veeta, sest minu vanemad elavad samuti linnas ja käivad tööl ning lapse isa vanemad ei ela üldse Eestis ja nendega me nagunii eriti ei suhtle.

Proovin küll pojale rääkida, et ta ikka õue läheks, aga tema vastab selle peale, et õues on igav. Need vähesed sõbrad, kes tal suveks linna on jäänud, arvavad samamoodi ja ilmselt istuvad samuti kodus arvutis. Vahel nad ikka käivad koos poes või eriti heal juhul mere ääres ujumas (elame Stroomi ranna lähedal), aga valdav osa ajast ollakse ikkagi toas.

Õnneks läheb poeg varsti kaheks nädalaks treeninglaagrisse ja vähemalt see aeg saab ta siis rohkem õues olla. Aga pärast seda — eks ikka jälle arvuti…

Mida ma peaksin tegema, et oma poja arvutiaega vähendada? Ma ei hakka ju ometi kodus internetti välja lülitama… Ja palun ärge hakake kommentaariumis sõimama, kui halb ema ma olen, vaid ootaksin siiski nõuandeid, millest mul kasu ka oleks.