Oluline osa menüüst on isetegemine. Rõõmusõnum on menüüd arvestades aga neile, kes maksumuse kohta küsivad:
Supilõuna hind jäi pisut alla 7 krooni (koos leivaga), praelõuna hind natuke alla 12 krooni. (NB! kalkulatsioonid on 4-le.)
"Kui meil olnuks 500 portsu, saanuks veelgi paremaid sööke - mitte halvemaid, nagu arvatakse! Hind ju langeb, kui rohkem toorainet osta. Näiteks lihapallidele oleksime teinud peale tomatikastme värskete ürtidega. Ja ürdivarred oleksid taas järgmise päeva puljongi põhjaks," kommenteeris Evelin Ilves pärast saadet oma Facebooki kontol.
Kuidas saab maitsva puljongi ilma liha, Vegeta, puljongikuubikuteta?
Võtate porgandikoored, mõne kartuli, sibula ja sibulakoored, ka muud maitset andvaid köögivilja ülejäänud osi võib võtta, sekka maitsetaimede varred ja see, mis alles, loorber, pipar ja sool.
Pange kõik tasasele tulele keema ja valmib tervislik põhi supile, pajaroale, soojale salatile.
Ja lõpuks siis menüü:
Kreemjas porgandipüreesupp
4 inimesele
Vahukoor 200gr
Taluvõi 50gr
Maitseained 40gr
Porgand 400gr
Kartul 250gr
Sibul 100gr
Leib 160gr
(maitseained on sool, pipar, loorber ja mesi)
Puhasta porgand, kartul, sibul ja tükelda suuremad tükid.
Prae võis kuldpruuniks ja kalla peale vesi, maitseained, keeda aedviljad pehmeks, lisa vahukoor, püreeri mass blenderis. Kuumuta keemiseni ja serveeri!
Aedvilja-hakkliha pallikesed kartuli-mustaleiva kotleti ja aurutatud köögiviljadega