„Olen nii pettunud ja löödud. Tühi ja saamatu tunne on kuidagi. Naine ütles, et tema tahab üksinda sünnitada ega taha mind sinna passima. Aga mina tahan ju oma lapse sündi näha ja naisele toeks olla! Jääb mulje, nagu pole minust mingit abi ega tolku, ainult segaks ja häiriks teda seal.

Ma saan aru, et mehed ei saa seda iial mõistma ja et see on naise jaoks raske asi, kuid just selle pärast ma tahaksingi temaga olla. Ma ei taha, et ta üksi peaks piinlema. Praegune olukord teeb väga haiget, kuna ma tunnen, et ta peab mind nõrgaks poisikeseks, kes kokku kukub seal või ei oska toetada või aidata — ühesõnaga täiesti kasutuks vennaks. Miks siis teised naised tahavad meest kõrvale ja mind ei taheta?

Ma tean jah, et temaga pole mõtet vaielda ja ei taha talle end peale ka suruda. Kui ta tahab ilma minuta sünnitada, siis jääbki nii. Igatahes olen ma alati olemas kui ta mind vajab. Mul ei ole mõtteski end vägisi sinna kaasa pressida ja tekitada talle ebamugavusi, et tal veel halvem oleks. Tema heaolu on kõige tähtsam. Kuid eks ma pean leppima tema otsusega ja annan talle teada, et olen alati olemas, ainult hüüdku mind.”

Kallis lugeja, mida arvad sina? Kas mehel peaks olema õigus oma lapse ilmaletuleku juures viibida?