Lugejate meelest lõhub selline lasteaed soorollid ja seeläbi ka peremudeli, kus poisile jääbki arusaamatuks, et kui peres võib olla 2-3 ema, siis kas ka temal võib kunagi olla 2-3 naist? Selline soorollide "kaotamine" ja ignoreerimine ajab lapsed segadusse ja rikub nende tuleviku, sest nad ei oska end enam kusagile sobitada. „Mis järgmiseks? Kas tüdrukud pannakse püsti pissima samuti?” naljatab üks lugeja.

Artikli “ARUTLE, kas paneksid oma lapse lasteaeda, kus ei eristata lapsi soo järgi” kommenteerijate üldine arvamus on, et tüdrukuid tuleb suunata emadeks ja poisse isadeks. Loomulikult on mõlemal sool võrdsed õigused tööd ja karjääri teha ja lapsi kasvatada, kuid vanad ja toimivad kirjutamata sooreeglid peaksid siiski paika jääma. Kui selline ühiskonnamudel on toiminud seni, toimib ta ka edaspidi ja selle drastiline muutmine võib rikkuda nii tulevase ühiskonna, kui soo jätkumise.

Me ei pea tegema tabu sõnadest “mees” ja “naine”

„Muidugi on õige see, kui mees oskab ka taskut kinni õmmelda ja naine autol rehvi vahetada,” kirjutab kommenteerija Janar.

„Meenub, et nõukaajal pidid 3.klassis ka poisid heegeldama. Ja see tundus totter ning ebaõiglane, sest tüdrukud ei pidanud kaabeldama ega naelu seina lööma. Ning ma ei õppinud hoolimata õppeprogrammist heegeldamist selgeks ja ei leia, et mul seetõttu midagi puudu oleks.

See, kui juba inimeste nimetamisel hakatakse sugu vältima, on haige. Ma väidan siiski, et füsioloogiliselt on asi nii, et on olemas tüüpomadused, millega soorollides arvestada. Mees peaks olema see tugev, kellele õrnem naine saab kindel olla, naine peab olema see, kes on emotsionaalselt värvikam ja kodukoldehoidja.

Kes ei taha nendes rollides olla, neil on selleks ÕIGUS. Aga me ei peaks seda SOODUSTAMA ega PROPAGEERIMA. Me ei hakka ju naisi kiviraiduriteks suunama, et mingit lolli kvooti luua. Naised on füsioloogiliselt nõrgemad. Aga kui keegi naine tahab seda ametit pidada, on tal selleks õigus. Me ei pea neid seetõttu lapsest saati seda igaks juhuks tegema panema, et nad selle kire avastaksid.

Kas järgmisena ütleme lastele, et nad on kohustatud vähemalt aastakese keskkooliajast homod olema, et veenduda, kas nad seda mitte sünnipäraselt ei ole ja saaksid järele proovida? Nonsenss!

Sest me juba näeme, mis praegu nn iseseisvate naiste ajajärgul toimumas on. Naised on trüginud klassikalisse meestemaailma justkui oleks see raha kokkuajamine ja jõu demonstreerimine mingi unistuste maa. Ja siis järsku avastavad needsamad naised, et neis on siiski alles ürgne instinkt leida endale endast tugevam mees. Aga omaenda elu on need naised enda tugevusega pekki keeranud, sest nad ei oska seda kindlat ja tugevat meest oma elus enam kuhugi mahutada. Ja nii ongi nad üksi ja õnnetud. Mehed samal ajal ei näe enam põhjust pingutada, et olla tugevad. Vaid meestest saavad memmekad. Kuna nad niikuinii ei näe, et nad nende tugevate naiste maailma mahuksid.

Ehk siis — mina ütleks isegi EI sellele, kui niisugust lasteaeda siin keegi avada tahab. Üksikud kasulikud elemendid ei heasta sootu terviku ohtusid.

Nii et igal juhul olen klassikaliste soorollide mahategemise vastu — kellele ei meeldi, on õigus käituda teisiti. Aga me ei pea hakkama tegema tabu sõnadest “mees” ja “naine”.”