Ja need takistused asuvad sinu peas, mõttemustris või käitumises. Ehk siis teeme selgeks, mis on levinud psühholoogilised probleemid, mille võiks ära lahendada, et endal ja tulevikus ka lapsel oleks kergem:

1. Sul on lapsed, aga sa tahad neid lõpmatu palju veel

Paljulapselistes peredes ei ole midagi halba ja nende laste vanemad on enamasti ka ääretult tublid, aga tihti võib naine tunda, et ta füüsiliselt isegi ei jaksa enam lapsi saada, aga samas mõtted liiguvad sinna suunas, et ta tahaks neid veel. See võib olla mõni lahendamata lapsepõlvetrauma, kus laps tundis end üksikuna ja nüüd täiskasvanueas tahab ta oma “tühja kohta” täita enda jaoks kallite inimestega.

2. Usud, et lapse saamine päästab suhte

Selliseid näiteid, kus mees hakkab lõpuks suhtele, oma naisele ja lapsele pühenduma peale pikka hoolimatut perioodi, ei ole kahjuks palju. Pigem probleemid lapse saamisega just süvenevad ja enamasti minnakse lahku. Lapse saamine ei päästa suhet, suhe on vaja korda teha enne beebi planeerimist.

3. Mõlema vanema jaoks on karjäär esikohal

Loomulikult saab edukalt lapse saamise kõrvalt edasi töötada, aga vähemalt mõnda aega võiks laps kasvõi ühe vanema jaoks olla esikohal, sest ta on alles väga väike ja tema vajadusi on vaja täita, samuti vajab beebi emotsionaalset lähedust ja vanema täielikku kohalolu.

4. Sa ei ole oma eluga rahul

Lapsed jäljendavad vanemaid ja kui sa oled üks nendest inimestest, kes ei ole üldse oma eluga rahul, kasvatad sa lõpuks ka rahulolematud lapsed. Mõtle korraks oma elu ja mõttemustrite peale. Kas sa tahad, et ka su lapsed tunneksid ja mõtleksid nii? Tõenäoliselt mitte…

5. Sa tunned ennast ikka veel lapsena

Paljud naised ja mehed kolivad kodust hilja välja ning nad ei ole sealt kaasa saanud eluks vajalikke oskuseid. Vahel juhtub, et sellised inimesed otsustavad kiiresti lapsevanemaks saada. Nende teel seisavad raskused ja arusaamatused, mis teiste inimeste jaoks on iseenesestmõistetavalt lihtsad. Hea oleks ennast enne lapse saamist elementaarsete majapidamistööde ja söögitegemisoskusega kurssi viia.

6. Sa ootad ideaalsust igas eluvaldkonnas

Seda peab kindlasti muutma, sest lapsega elu on kõike muud kui ideaalne, ta alles õpib seda maailma tundma ja selle juurde käivad segadus, jonnihood ja kõiksugu muud erinevad emotsioonid. Kui sa teed rahu mõttega, et mitte keegi siin maailmas ei ole ideaalne ja sul ei õnnestu ka oma last kasvatada perfektseks, on sul juba kõvasti lihtsam elada.

Allikas: Brightside