Immuunsüsteemi tugevdamine

See ei ole ju üllatus, et paljud lapsed, kes maal talude ümbruses kasvavad, on üleüldiselt tervemad kui linna lapsed. Seda seetõttu, et lapsed puutuvad regulaarselt kokku mustuse, loomade, kahjurite, bakterite ja kõige muuga, mille eest tänapäeva lapsevanemad tavaliselt põgenevad. Ehkki on levinud arvamus, et mustus, loomad, kahjurid ja bakterid teevad rohkem halba kui head, siis tegelikult võib olukord olla hoopis vastupidine. Kui lapsed puutuvad nendega regulaarselt kokku loomulikul viisil väliskeskkonnas, siis see vähendab autoimmuunhaiguste ja allergia arenemise tõenäosust.

Füüsiline koormus

Väljas mängimine pakub lapsele olulist füüsilist koormust, mida tubased lapsed tänapäeval enam piisavalt ei saa. Parim treenimise viis on läbi mängu ja õues olemine just seda pakubki. Jalgrattasõit, sõpradega kulli mängimine, lumememme ehitamine, kelgutamine, lumesõda ja mitmed muud välised tegevused panevad laste kehad liikuma. See on miski, mida enamik arvutimängud teha ei suuda.

Kujutlusvõime arendamine

Kujutlusvõime on oluline omadus, millest tänapäeva lastel kahjuks pahatihti puudus on. Seda seetõttu, et me elame tehnika ajastul. Tänapäeval on lapsed sõna otseses mõttes peaaegu kõike näinud. Puudub huvi minna välja mängima näiteks politseid ja pätte, kui on võimalus vaadata filmi või mängida arvutimänge. Mängimine õues aitab lastel arendada aga kujutlusvõimet, mida televisioon, videomängud, arvutid, iPodid jms ei tee.

Probleemide lahendamise oskuse arendamine

Lapsed, kes mängivad väljas, oskavad lahendada probleeme reaalses elus paremini kui lapsed, kes on tubase eluviisiga ja harrastavad arvutimänge ning ei sotsialiseeru. Olenemata sellest, kas lapsed õpivad õues, kuidas sõpradega läbi saada või üritavad välja nuputada parimat viisi linnuse ehitamiseks, tegelevad nad probleemide lahendamisega.

Looduslik D-vitamiin

Kõik teavad, et D-vitamiin on eluliselt oluline ning eriti vajalik kasvavale organismile. Selle looduslikuks ja kõige paremaks allikaks on aga päike. D-vitamiin tõstab tuju, hoiab energiataseme kõrgel, parandab mälu ning üleüldist tervist. Juba 10-15 minutit päikese käes viibimist annab lapsele vajaliku igapäevase annuse. See aga ei tähenda, et pilvise ilma puhul organism D-vitamiini üldse ei omasta, lihtsalt selle kogus on väiksem ja oleneb pilvkatte tihedusest. Kui aga ilm on kasvõi vahelduva päikesega, siis tasub kindlasti ammutada loomulikku D-vitamiini.

Mõnusat looduse nautimist iga ilmaga!

Allikas: Telegram