Varasematest uuringutest on teada, et naised ja teismelised tüdrukud kasutavad enda kirjeldamiseks seksuaalse alatooniga omadussõnu, kuid värske uuring, mis avaldati juuli alguses ajakirjas "Sex Roles" selgitab esimest korda, kuidas väikesed tüdrukud oma kehasse suhtuvad ning millisena end näidata soovivad.

Uuringu käigus näidati 6-9 aastastele tüdrukutele erinevalt riietatud pabernukke. Osad nukud kandsid liibuvaid, seksikaid ja paljastavaid rõivaid, teised aga trendikaid, kuid siivsalt katvaid riideid. Seejärel küsiti tüdrukutelt rida erinevaid küsimusi, kasutades iga küsimuse jaoks erineva riietusega nukke. Uurijad palusid lastel näidata, milline nukk sarnaneb kõige rohkem tema endaga, milline ta sooviks ise välja näha, milline on kõige populaarsem tüdruk koolis ja millisega ta sooviks koos aega veeta.

Kõige rohkem valisid tüdrukud laualt välja "seksikalt" riietatud nuku. Uurijad panid tähele kaht märkimisväärselt olulist aspekti: 68% lastest ütlesid, et nad sooviksid enim sarnaneda just selle nukuga ning 72% arvasid, et "seksikas" nukk on teiste seas populaarsem kui viisakalt riietatud nukk.

"Tõenäoliselt soovivad tüdrukud seksika nukuga sarnaneda, sest usuvad, et seksikus on populaarsuse võti," kommenteeris tulemusi uurija Christy Starr, keda hämmastas kõige rohkem 6-7 aastaste tüdrukute soov sarnaneda kõige paljastavamalt riietatud nukuga laual.