Koristama pole otseselt vaja hakata, kui su laps aevastab paar korda või tal on kerge külmetus, vaid pigem ikka siis, kui tal on palavik, kõhuviirus, mõni muu viirus, gripp vms haigus, või olete terve perega nakatunud koroonasse.

1. Ava aken!

Isegi kui see on kõigest 15 minutit lahti, sest su kodu peaks olema täidetud värske õhuga. Sama hooga võid visata pessu ka kasutatud voodipesu ja rätikud ning peale seda, kui oled need uutega asendanud, võid akna kinni panna.

2. Vaheta käterätid puhaste vastu välja

Jätka seda rutiini igapäevaselt, kuni kõik tunnevad end paremini.

3. Pese järjepidevalt oma käsi

Tuleta kätepesu olulisust ka oma lastele meelde.

4. Anna lastele kasutatud salvrätikute jaoks paber- või kilekott

Oluline on, et need pisikuid täis kasutatud salvrätid ei vedeleks mööda kodu laiali.

5. Korista vannitube

Kui sul on vaid paar vaba minutit, tõmba puhtaks vannitoa segisti ja tualettpott. Kui kõik on terveks saanud, korista vannitoad korralikult ära.

6. Sea sisse "tõbiste keskus"

Kui sul on pisikesed lapsed ja neil on kõhuviirus, võib tulla kasuks, kui katad teekonna tualetti vanade rätikutega, et peaksid õnnetuse korral võimalikult vähe koristama. Teine variant on panna tee peale ka suured kausid või kilekotid, juhuks, kui laps ei jõua tualetini.

7. Puhasta ära kõige sagedamini puhastatavad pinnad

Puhasta regulaarselt erinevaid pulte, telefone, mängupulte, nuppe, ukselinke ja külmkapi linki. Vaheta kindlasti regulaarselt ka lappi!

8. Pese voodipesu

Sel ajal, kui lapsed on haiged, piisab sellest, kui vahetad iga päev ära nende pisikuid täis padjapüürid ja muu voodipesu hoiad haiguse ajal sama. Kui nad tunnevad end juba paremini, viska pesumasinasse padjapüürid (ka need, mis katavad diivanipatju), pleedid ja muu, millega nad voodis kokku puutuvad.

8. Vaheta vana hambahari peale haigust välja

Kui su lapsed on terveks saanud, tasub nende hambaharjad kas välja vahetada või puhastada. Seda eriti juhul, kui neid vaevas mõni kurguteede haigus.

Allikas: Clean mama