Siret kirjutas meile tegelikult ühe noore ema loo juures oleva üleskutse peale, kus palusime inimestel kirjutada oma läbielamistest sünnitusmajas. Sireti lugu lugedes nägime suurepärast võimalust aidata ühte armsat pisikest tüdrukut ja oleks patt jätta see võimalus kasutamata. Ja teil, kallid lugejad, palume meiega kampa lüüa ja samuti seda tublit perekonda aidata.

Võtsime Siretiga ühendust ja panime kirja tema pere keerulise loo — sinu võimuses on selle pere elu paremaks teha ning nende usku ja lootust suurendada!

Ühe vapra pisitüdruku lugu, tema ema Sireti silmade läbi

Meie pisike tütar sündis selle aasta juulis sünnitraumaga ning viidi kohe üliraskes seisundis reanimobiiliga Lastekliinikusse. Esimese asjana, mis meile järgmisel päeval last vaatama minnes öeldi, oli järgmine: “Tere, mina olen arst … (nime ei avalda) ja noh, mida ma oskan öelda. Ega siin midagi eriti öelda polegi.” Ja rohkemat ma sellest päevast ei mäleta, sest kogu olukord ning arsti külm otsekohesus šokeeris piisavalt. Intensiivis veedetud kuu jooksul kohtasime väga erineva töömeetodiga arste ja õdesid. Vahel oli tunne, et miks jumala pärast need inimesed just selle ameti küll valinud on, sest selgelt puudus neil täielikult empaatiavõime. Jah, ma saan aru, et arstid ei tohigi liigselt lootust anda, kui patsiendi seisund on nii raske nagu seda oli meie pisitütrel, kuid siiski eeldan, et šokis vanematega peaks teistmoodi suhtlema, mitte hooga lihtsalt “peale lendama”.

Kuid kindlasti ei saa jätta mainimata, et oli ka neid arste ning just õdesid, kes tegid oma tööd suure hoole ja armastusega ning tänu neile tundsime lõpuks meiegi ennast paremini, kui seda saab üldse sellises olukorras tunda.

Joanna viibis üliraskes seisundis haiglas ligi 2,5 kuud. Ta oli meie perre väga oodatud laps ning tema keeruline sünnilugu oli kogu perele suur vapustus, kuid tasapisi ja koos võitleme vapralt edasi ning proovime leida Joannale parimat võimalikku abi.

Hiljuti tegi Lastefond meile positiivse toetusotsuse — meie praegused abivahendid (aegu näinud aspiraator ja perfuusor on laenuks saadud haiglast) tuleb tagastada ning Lastefond aitab meid uue aspiraatori ja samuti toitmispumba rendiga ning toitmissüsteemide ostmisel järgmise aasta vältel.
Annetajate tuge kasutaksime lisaks erinevate hooldusvahendite ostmisele ka võimalikeks teraapiateks ning raviprotseduurideks, mis ei kuulu Eesti Haigekassa rahastusprogrammi.

Pisikese Joanna looga saad lähemalt tutvuda Joanna Teekonna Facebooki lehel — SIIN!

Kui soovid väikest Joannat aidata, siis toeta tema paranemist:

JOANNA NÕURUS

EE841010011746721224

Selgitus: Joanna toeks

Soovime Joannale kogu südamest jõudu ja tervist!

Jaga
Kommentaarid