Selle seni maailma kõige põhjalikuma rinnaga toitmist analüüsiva uuringu tulemused avaldati meditsiiniväljaandes The Lancet. Number, kui palju elusid aastas päästaks see, kui globaalses plaanis rinnaga toitmise määr kasvaks, saadi töötades põhjalikult läbi viimase kolme aastakümne jooksul tehtud uuringuid. Kokku analüüsiti rohkem kui 1300 erinevat uuringut ja lisaks koguti ning analüüsiti suures koguses uusi andmeid.

Uuring tõestab seda, mida arstid on ammu öelnud ja paljud emad ammu uskunud — rinnaga toitmine on äärmiselt kasulik nii beebile kui emale endale.

“Rinnapiim on beebi esimene vaktsiin, mis võitleb haiguste vastu,” räägib uuringu üks kaasautor Dr Cesar Victora. Samuti väidetakse uuringus, et rinnaga toitmine mõjutab laste intelligentsust ka pikemas plaanis. Ehk siis väidetavalt saavad kauem rinnaga toidetud lastest intelligentsemad inimesed.

Ka emadele on imetamisest suur kasu, sest see alandab rinna- ja munasarjavähi riski. Varasemate uuringute ja analüüside põhjal võiks see, kui naised rohkem imetama hakkavad, ka rinnavähi juhtumeid aasta jooksul vähendada — lausa 20000 juhtumi võrra.

Need on loodetavasti piisavad põhjused, miks oma lapsi rohkem rinnaga toita. Lapse ja enda tervise nimel!

Allikas: CNN