1. Ehitage troon

See pole mingi tavaline pissipott, kui see on kaunistatud sädelevate haldjakeste või võidusõiduautodega. Las teie laps valib ise välja enda lemmikpiltidega poti või laske tal juba olemasolev potikaas kaunistada erksate kleepsudega, et tal oleks toredam potti kasutada.

2. Muutke potil käimine lõbusaks

Saate muuta vannitoa potil käimise paradiisiks, kui täidate selle potil käimise teemaliste raamatute ja mänguasjadega, mis aitavad teie lapsel kauem paigal istuda.

Tooge seltsi lapse välja valitud pehmed kaisuloomad. Julgustage teda oma loomakestele õiget potil käimist demonstreerima.

3. Võtke appi nutikad vidinad

Lastele peab regulaarselt meelde tuletama, et on aeg potile minna – nad on mängimisega nii hõivatud, et ei märka tihti oma häda enne, kui on liiga hilja. Näägutamine pole aga kellegi jaoks meeldiv.

Selle asemel proovige taimerit, näiteks mikrolaineahjul, oma telefonis või veel parem – odaval käekellal, mida teie laps saaks kanda.

Pange paika ka kindel rutiin ja õpetage last potil käima pärast iga söögikorda ning enne iga magamaminekut. Kui see aeg on käes või taimer annab märku, saab ta põnevil häälega hüüda: „Potile!”

4. Tehke sellest mäng

Pange mõned O-kujulised hommikuhelbed potti ning esitage oma pojale väljakutse nende pihta märki lasta. Võite ka värviga eksperimenteerida – tilgutage potti sinist toiduvärvi ja vaadake, kuidas lapse piss selle roheliseks muudab. See on nagu võlukunst!

5. Ostke lõbusaid aluspükse

Kui teie lapsele meeldivad tuletõrjujad, võivad erkpunaste tuletõrjeautodega aluspüksid olla piisavaks motivatsiooniks mähkmetest vabanemisel. Öelge talle, et suured poisid, kes potil käivad, saavad kanda ägedaid aluspükse.

6. Oodake

Unustage ettemääratud arengutabelid ja laske oma lapsel ise otsustada, millal on aeg mähkmetest loobuda. Jälgige valmisoleku märke – huvi vannitoa vastu, teile oma hädast teada andmine või soov kohe pärast kakamist mähkmeid vahetada.

Ja sellest võib täitsa piisata – ilma altkäemaksude, pisarate ja õnnetusteta.

Ükskõik, millised strateegiad sobivad kõige rohkem teie kasvatusstiili ja lapsega, tasub alati olla positiivselt meelestatud. Veetke koos oma lapsega kvaliteetaega sel ajal, kui ta õpib potti kasutama ning näidake välja oma uhkust, kui tal see õnnestub. Aidake teha väljendist „Ma arvan, et oskan” hoopis „Ma tean, et oskan!”.

Jaga
Kommentaarid