1) Söö väga tervislikult ja toida oma nahka ( ja oma beebit). Söö spetsiaalseid vitamiine rasedatele ja õige kalorsusega tervislikku toitu ( rohkelt kaltsiumi, valke, täisteratooteid, vitamiinirikkaid puu- ja köögivilju).

2) Joo päevas kaheksa või enam klaasi vett/muid vedelikke, et naha elastsust säilitada ja seda niisutada.

3) Järgi toitumisnõuandeid, et Sinu rasedusaegne kaalutõus oleks ühtlane. Optimaalne kaalutõus raseduse ajal võiks jääda 11-16kg vahele — veidi rohkem, kui oled enne rasedust alakaaluline või ootad kaksikud ja veidi vähem, kui oled enne rasedust ülekaaluline. Mida kiiremini sa raseduse ajal kaalu juurde kogud, seda suurem on tõenäosus, et Sul tulevad venitusarmid.

4) Niisuta rindu, kõhtu, külgi, alaselga, reisi, jalgu ( ja muid kohti, kuhu sul võiksid venitusarmid tulla) vähemalt kaks korda päevas — õhtul ja hommikul.

Kreemide ja ihupiimade efektiivsus rasedusarmide ennetamisel ei ole tõestatud, sest nad ei suuda tungida naha alumistesse kihtidesse — just seal tekivad rasedusarmid, aga nad aitavad su nahka niisutada ja võtavad sügelemist ära.

Naha koorimine aitab samuti uute naharakkude tekkele kaasa.

Kakaovõi, mandliõli ja sheavõi on suurepärased valikud. Samuti ka nisuidu õli. Kui sa leiad puhast Lanolini, toimib ka see väga hästi. Kui sul esineb sügelust piirkonnas, kus nahk venib, on see märk sellest, et Sa pead nahka rohkem niisutama.  Käsimüügis on saadaval hea vahend rasedusarmide raviks- Zenger. See sisaldab glükogeeni hapet ja ravimtaimede ekstrakte, mis aitavad ilma ärritust ja sügelemist tekitamata rasedusarme vähendada.

5) Jätka kreemitamist ka pärast sünnitust — kuni sa oled soovitud kaalu tagasi saanud. Ka kiire kaalukaotus võib venitusarme tekitada!

Kuidas ennetasid või ennetad sina rasedusarmide teket? Millised on Sinu nipid ja mis tundub aitavat?