Kolmikuid sünnib Eestis harva. Seda enam on eriline, et käesoleval aastal on Pelgulinna sünnitusmajas ilmale aidatud juba kahed kolmikud. Lisaks septembrikuu kolmikutele sündisid ühed kolmikud samas haiglas ka tänavu maikuus.

Pelgulinna sünnitusmaja vastsündinute osakonna juhataja dr Pille Saik ütles, et kuigi mitmike sünd on mitmekordne rõõm, on see paraku alati seotud ka kõrgendatud riskiga nii naise kui oodatavate laste jaoks.

„Mitmikute sünd ei ole päris igapäevane ja tavaline ning nõuab juba raseduse ajal tähelepanelikumat jälgimist. Tihti sünnivad kaksikud ja kolmikud enneaegsetena koos enneaegsusest tingitud erinevate terviseprobleemidega: neil on rohkem sünnijärgselt esinevaid hingamishäireid, enneaegsusega seotud kollasust ning toitmisprobleeme,“ selgitas dr Saik võimalikke riske.

Alates 2017. aasta kevadest on Pelgulinna sünnitusmajas olemas vastsündinute intensiivravi perepalatid, kus ka ravi ja täiendavat jälgimist vajavad vastsündinud saavad ööpäevaringselt olla oma vanematega koos, olles samal ajal sünnitusmaja personali hoolsal jälgimisel. Nii õpivad vanemad oma ravi vajavate laste eest hoolitsema, õpivad neid tundma ning vastsündinud saavad varem ja rohkem ema rinnapiima.

Septembris sündis Pelgulinna sünnitusmajas kokku 306 last, kellest 160 olid poisid ja 146 tüdrukud Kümnest kaksikutepaarist sündisid neljal juhul kaksikõed, ühel juhul kaksikvennad ning viie paari puhul oli tegemist kaksikõe ja -vennaga. Kolmikutest kaks olid tüdrukud ja üks oli poiss.

Pelgulinna sünnitusmaja soovib kõikidele sügiskuus juurdekasvu saanud peredele rohkelt rõõmu, tugevat tervist ja õnnelikku kooskasvamist!