Ajakirjas Daily Mail avaldatud uurimusest selgub, et regulaarne šokolaadi tarbimine vähendab lapse enneaegse sündimise riski ning vähendab loote preeklampsia riski. Preeklampsia korral tõuseb ema vererõhk; väheneb veresoonte läbilaskvus; esinevad tursed jalgadel ja kätel; peavalu, mille tõttu on oht, et lootel tekib hapnikupuudus, mis võib pidurdada beebi arengut või tekib häirunud verevarustuse tõttu platsenta irdumise oht.

USA Yale’i ülikooli teadlased avastasid aga 2500 raseda naise toitumisharjumusi uurides, et regulaarselt šokolaadi tarbivatel või kakaod joovatel naistel on väiksem oht preeklampsia tekkeks. Teadlased arvavad, et kakaos leiduv teobromiin aitab vererõhku ühtlasena hoida ning veresoontel laieneda, kirjutatakse ajakirjas Annals of Epidemiology avaldatud uurimuses.

Regulaarselt, vähemalt kolm korda nädalas šokolaadi tarbinud naised vähendasid 50% oma ohtu preeklampsiale. 2009. aastal avastasid Rootsi teadlased, et inimesed, kes sõid šokolaadi vähemalt kaks korda nädalas, vähendasid oma südame-veresoonkonna haigustesse haigestumise riski kuni 70 protsenti.

Teisisõnu — teaduslikult on tõestatud, et šokolaadi on lausa vajalik süüa.