Tänapäeval seatakse tihti esikohale karjäär ja lükatakse laste saamine kuhugi tulevikku edasi. Keskmine vanus, millal naised esimese lapse saavad, aina tõuseb. Teadlased ütlevad selgelt välja, et nendel edasilükkajatel ei pruugi hiljem asi õnnestuda. Nii et kui soovid suurt peret, on parim aeg esimese lapse saamiseks 23-aastaselt. Naistel, kes soovivad ainult üht last, soovitavad teadlased see laps saada enne 32. eluaasta saabumist.

Sheffieldi Ülikooli viljakusekspert, professor Allan Pacey ütleb nii: “Pole olemas ajamasinat, kuhu inimene sisse panna, kui inimene on laste saamist nii kaua edasi lükanud, et enam kergesti ei rasestu… See on karm reaalsus. Kõik mõtlevad, et lapsed võivad oodata, aga see uuring näitab selgelt, et ei või.”

Viljakuse kalkulaator, mille teadlased välja töötasid, näitab esimese lapse sünnitamiseks soovitavat iga olenevalt sellest, mitu last naine saada soovib. Teadlaste arvates peaksid naised juba koolis või vähemalt ülikoolis selle kalkulaatoriga tutvuma, et nad hiljem pettuma ei peaks, kui nad oma pere-eesmärke täidetud ei jõua.

Allikas: Daily Mail