Näiteks Naisteka peatoimetaja Keiliti kooliajal riietusid ka mõned poisid naisõpetajateks — tõmbasid jalga sukkpüksid ja kleidikesed ning andsid tundi. Ka Keilit ise jagas 12. klassis õpetajana nooremate koolikaaslastega oma teadmisi ning sellest on tänaseks päevaks jäänud lõbus mälestus. Nalja sai palju! Ja loomulikult oli ka pisemas eas endal tore, kui õpetajateks olid vanemad õpilased, kes nalja viskasid või kitlis kooliõeks riietusid ja kõigile kalamaksaõli “kasuliku ravimina” sisse söötsid.

Õpetajate päeva tähistati Eestis koolides juba 1960. aastatel, mil vanemate klasside õpilastel lasti noorematele tunde anda, kirjutab Noorte Hääl. Õpetajad ise sel päeval tundi ei läinud ja õpetajaks said ikka tublimad õpilased, tunde anti ennekõike nooremates klassides ja põhikoolis. Tundides mingit naljatamist polnud, sest asendusõpetaja pani pärishindeid pärispäevikusse ja võttis ametit õpetaja igapäevase tõsidusega.

UNESCO lõi õpetajate päeva tähtpäeva 1994. aastal selleks, et 24 tunni jooksul oleksid kogu maailma tähelepanu keskpunktis õpetajate töö ja saavutused ning samuti nende prioriteedid ja probleemid. Üllitatakse infoplakat ja saadetakse laiali infomaterjale õpetajate päeva teema kohta, viiakse läbi kampaaniaid.

Jaga meiega, kuidas sinu lapse koolis õpetajate päeva tähistatakse? Millised on sinu mälestused kõige vahvamast õpetajate päevast? Meenuta neid vahvaid hetki artikli kommentaariumis või jaga neid hetki fotode näol.