Nimelt võib niudepiirkonda kaunistav ilupilt takistada kohaliku tuimestuse tegemist ning sunnib kasutama alternatiivseid meetodeid.

Üllatava nurga alt on tätoveeringute teema üles võtnud San Diego ülikooli anestesioloog doktor Krystof M. Kuczkowski, vahendab Ärzte Zeitung. Tema sõnul kätkeb tätoveeritud nahk endas mitmeid ohtusid, kuna suhteliselt jämeda süstlanõela sissetorkamisel võivad kehasse sattuda allergeenid ja tätoveeringu tegemisel kasutatud toksilised värvipigmendid.

Kuczkowski väitel on taolistest juhtumitest korduvalt juttu olnud ka meditsiinialases kirjanduses. Esineb olukordi, kus värvipigment on põhjustanud põletikulist reaktsiooni, mis avaldub puutetundlikkuse või põletustundena.

Taolistele näidetele toetudes soovitavad mitmed autorid regionaalanesteesia puhul tätoveeritud nahka vältida ning võimalusel kasutada muud meetodit.

Keisrilõike puhul epiduraalanesteesiat vältida ei saa, mistõttu peab dr. Kuczkowski õigeks, et enne süstla sisseviimist tuleb teha sisselõige ka nahale.