Peale lapse saamist on enamikel uutel emadel surve olla parim ema. Lisaks parimale emale on vaja olla ideaalne abikaasa, suurepärane koduperenaine ja kindlasti ei tohi ära unustada oma sõpru.

Portaalis A Beautiful Mess kirjutab naine nimega Elsie, et just seda ta prooviski pikalt teha peale lapsesaamist. Ja see kurnas ta täiesti ära, niiet lõpuks ei tahtnud ta enam midagi teha. Ta tundis pidevat süütunnet, kui väiksemgi asi jäi tegemata. Ta tundis enda õlgadel meeletut stressi ja ta ei saanud pikalt aru, millest see tingitud on.

Paljud värsked emad on kindlasti sama tundnud. Enamik teisi emasid ei ole kahjuks väga toetavad, abi pakkumise asemel pööritatakse pigem silmi ja ohatakse dramaatiliselt, et mina sain ju küll hakkama...

Selline käitumisviis ajab värske ema masendusse. Ta proovib ennast veel ja veel tõestada, kuid murdub selle pinge all kiiresti. Ennast ei osata enam kiita, emad tunnevad ainult, et teevad kõike valesti.

Elsie ütleb, et esimesel emaks olemise aastal tundis ta ainult süütunnet, et ei olnud nii tervislik kui peaks, ei tegelenud oma lapsega nii palju nagu kõik arvasid, et oleks vajalik ja püüdis olla sotsiaalne, ehkki oleks soovinud rohkem omaette olla.

Ta paneb teistele naistele südamele, et ei ole absoluutselt vajalik teha nii, nagu kõik su ümber soovitavad. Nad isegi ei pruugi seda alati pahatahtlikult mõelda, kuid iga värske ema võiks usaldada oma sisetunnet ja mitte lasta negatiivsetel kommentaaridel end mõjutada. See on küll raske, aga lõpuks oled ise palju õnnelikum.