Ma mõtlesin esmalt, et kuulen valesti ja et ta kindlasti liialdab. Lohutasin last, et see ei ole üldse mingi teema, mida lasteaialapsed arutama peaksid ja selgitasin, et saated, mis on eetris nii hilja õhtul, on mõeldud täiskasvanutele. Lastele on multikad, millest nemad aru saavad ning neid saab poeg vaadata nii palju kui süda lustib. Laps rahunes, järgmiseks päevaks oli teema unustatud ning põnn läks rõõmsal meelel lasteaeda.

Järgmisel õhtul oli ühe lasteaiakaaslase sünnipäev ja nagu meil kombeks, olid kutsutud kõik rühmakaaslased. Mõned vanemad jätsid lapsed üksinda pidutsema, teised jäid ise ka sööma ja põnnidel silma peal pidama. Ja mis võeti teemaks? Pärast lühikest arutelu, kes jälle rase on ja kellel lapsed haiged, võtsid emad jutuks "Ühikarotid," arutasid üksipulgi läbi eelmise seeria, seejärel liiguti edasi "Kättemaksukontorini," järgnes põhjalik ülevaade seriaalidest "Pilvede all" ning "C.S.I."

"Me Markusega koos vaatame neid saateid, talle "Ühikarotid" väga meeldivad," teatas üks ema. Teine lisas: "Jaa, Laura ka väga ootab uusi osasid, mõnikord jään mina teleka ette magama, tema vaatab üksinda lõpuni ja pärast siis räägib mulle, mis seal toimus."

Selgus, et mu poeg ei olnudki liialdanud. Lapsed koos vanematega vaatavad tõesti koos neid saateid, mille ajal minu poeg ammu juba magab ja mis sisu poolest ei ole kohe mitte kuidagi viieaastastele sobivad. Seda peetakse normaalseks ja mind, kes ma julgesin arvamust avaldada, et ehk tuleks ikka rohkem jälgida, millise sisuga saateid ja mis kellaajal mudilased telerist vaatavad, jõllitati imestunult ning teatati, et "aga lapsele ju nii meeldib, ma ei hakka ju keelama..."

Pärast seda ma enam ei imesta, miks tuleb laps lasteaiast ja teatab mulle südamerahuga "Käi p***e!" või "F**k you!" või miks nad mängivad seksimänge, peksavad teineteist toolidega ning ülbitsevad nagu pubekad.

Aga vanemate käest tahaks küll küsida, mis teil arus on?!

Lapsevanem olgu meedia eest kaitsev filter" href="http://rahvahaal.delfi.ee/news/uudised/lapsevanem-olgu-meedia-eest-kaitsev-filter.d?id=56924224">Lapsevanem olgu meedia eest kaitsev filter