Ajakirjanik Karoliina Vasli kirjutas sel nädalal, et üksikvanema toetus Eestis on kõigest 19,18 eurot kuus. Sellega seoses saatis üks lapsevanem lugejakirja:

Mul on kaheksa-aastane laps, keda olen kasvatanud algusest peale üksi. Kuni eelmise aasta novembrini sain igakuiselt 19.18 eurot üksivanema toetust. Lapse isa pole mind kunagi toetanud, ei rahaliselt ega muud moodi. Reaalselt olen kõik need aastad üksi last kasvatanud. Ja nii see on, nii jätkub.

Novembri alguses helistati mulle sotsiaalametist ja öeldi, et olen kaheksa aastat saanud alusetult üksikema toetust, kuna sünnitunnistusel on olemas lapse isa. Ütlesin, et lapse isa pole toetanud eurosendigagi ja ei osale lapse kasvatuses. Öeldi, et esialgu nad raha tagasi ei nõua, aga edaspidi ma enam toetust ei saa. Küsisin, et kus te need kaheksa aastat olete olnud, et alles nüüd ütlete? Öeldi, et ametisse asus uus ametnik ja hakkas kontrollima...

Ühesõnaga, isegi see vähene 19.18 eurot võeti ära inimeselt, kes on kasvatanud üksi last ja terve oma elu Eesti riigi ees makse maksnud ja oma kohustusi täitnud. Nüüd jääb üle vaid loota, et ma ei pea kõike seda kaheksa aasta jooksul kogutud "mammonat" tagasi hakkama maksma.

Lugejad, jagage oma kogemusi naistekas@delfi.ee.