Last raviti New Yorgi osariigi pealinna Albany keskhaiglas ja juhtum toodi esile haigla aastaraportis — selle esikaanel oli pilt väikesest sidemetes Amandast, keda hoidis hellalt süles kaunis noor haiglaõde.

Seda ja veel kolme pilti tollest ajast Amanda Scarpinati kasutaski, et leida oma toonane põetaja üles. Ta postitas pildid Facebooki ja need läksid kiiresti viraalseks. Ei möödunud palju aega, kui haiglaõe isik tuvastati ja Amanda korraldas taaskohtumise.

“Ma tahtsin tegelikult seda naist juba ammu leida,” rääkis Scarpinati CNN-ile. “Ja nüüd leidsingi — ja sain veel kord tema käte vahel olla. Ma tundsin temaga kohe taas tõelist sidet, vaatamata möödunud aastatele. See on sõprus kogu eluks.”

Hella haiglaõe nimi on Susan Berger ja praegu töötab ta Cazenovia kolledži asepresidendina. Naine rääkis, et see taaskohtumine oli tema jaoks väga liigutav, sest nüüd, tema karjääri lõpuaastatel on see justkui meeldetuletus kõigest sellest, mis ta on oma elu jooksul kogenud ja korda saatnud. “Patsientide põetamine oli raske töö,” rääkis Berger CNN-ile. “Aga see, mis praegu juhtus, on selle parim osa.”

Scarpinati taastavad operatsioonid kestsid aastaid ja terve selle aja ta kannatas narrimist oma armide pärast. Ta räägib, et leidis rasketel aegadel lohutust piltide vaatamisest, kus ilus haiglaõde teda süles hoidis ja tema pilgus oli näha kaastunnet ja hoolimist. Ka Berger tunnistas, et ta hoidis neid fotosid alles ja mäletab seda väikest tüdrukut väga hästi.

Nii — ja nüüd nihuta kõigepealt taskurätipakk endale lähemale ja siis vaata videot patsiendi ja õe kohtumisest pea 40 aastat pärast sündmust, mis on kahte inimest saatnud terve elu.

Allikas: CNN