“Poiss oli kahene ja igal hommikul harjutas isa teda potile: “Pojake, äratus, lähme pissile!” Ja ühel hommikul äratas poeg isa: “Issi, äratus, lähme pissile!” WC-sse jõudes teatas poeg isale: “Noh, pissi siis nüüd!“ — D.

“5aastane tütar lohutas rühmakaaslast, kelle vanaema oli äsja surnud, kommentaariga: “Ära muretse, pärast surma on kaks võimalust: kas sind pannakse mulla alla või lükatakse ahju.“ — anonüümseks jääda sooviv ema

“Ema ja 4aastane poeg sõidavad bussis ja laps küsib: “Mis maja see selline on?” Ema: “See on Kaarli kirik.” Poeg: “Kas siin elab Kaarel?” — V.

“Istusime õhtul elutoas koos laste ja lastelastega, kes vaatas telekat, kes arvutit. Viieaastane poja mängis põrandal legodega ja mingil vaiksel hetkel ütles talle omasel rahulikul meelel: “Tegelikult on kaks meest ka pere.”

“Minu õepoeg on pime ja käib seetõttu erikoolis, kus viibib terve töönädala ning kodus käib vaid laupäeval ja pühapäeval. Ühel nädalalõpul kurjustab tema õde, et vend võiks temaga rohkem mängida, sest näeb ju teda vaid kaks päeva nädalas. Mille peale vend vastab, aga mina ei näe sind üldse.“ — D.

“Mu poeg kuulas tähelepanelikult laulu “Kõik mehed on sitapead”. Seal oli selline lause nagu: “Tahavad ainult ühte asja…” ja selle peale lausus laps: “Aga emme, siis on naised suuremad sitapead, kuna nad tahavad rohkem asju.“” — R.

“Oli hommik ja lapsel kõht tühi. Kuna ta teadis, et emmele pai meeldib, siis sel hommikul, kui kell oli juba omajagu, tuli poja minu kõrvale kaissu ja hakkas pai tegema. Pärast mõnda pai minutit, ütles ta: “Emme, tegin sulle piisavalt kaua pai, mine nüüd putru keetma!“ — K. ja R.

“4aastane laps tigetses ja ei tahtnud riidest lahti võtta. Istus põrandal ja omaette pahurdas: “Minu katkestus on juba kõik.“” — K. ja R.

“Väike Oskar istub ema süles ja seletab: “Emme, praegu olen ma väike ja istun su süles, aga kui ma suureks saan, siis istun sulle pähe.“ — K.

“Emme ja issi vaidlevad õhtul millegi väga argise üle, mispeale kuueaastane poja teatab: “Miks te kaklete siin, kui me tahame, et beebi tuleks?”

Eks lapsele oli seletatud, et beebid tulevad armastusest. Ja armastus muidugi tähendab, et ei tohi vaielda!“ — T.

“Minu vanaema hoidis mu tol ajal 4aastast õepoega. Mingi moment jäi poiss mõtlikult eemale vaatama. Vanaema küsis: “Millest sa mõtled?” ja vastuseks sai suur ohke saatel: “Pensionist. Pensionist mõtlen. Ma ei taha rikast naist, vaid tööd teha ja pensioni saada.“" — K.

"Natuke musta huumorit ehk räägime minu vanaemast 3- ja 7aastaste lastegaga.

Noorem: "Millal Mustamäe vanaema sünnipäev on?"
Mina: "Detsembris."
Noorem: Kas me saame sinna minna?"
Mina: "Kahjuks ei saa, Mustamäe vanaema on juba surnud."
Vanem: "Nojah, ja kes see ikka viitsib seal kirikus tordiga mässama hakata!"" - A.

"Ema lausub oma kahele pojale: "Minge peske end puhtaks, te olete nagu põrsad!" Üks poegadest vastab: "Sina oled siis sea ema ju!" - L.

Kui soovid ka auhinnamängus osaleda, saada meile oma lugu naistekas@delfi.ee ja tea, et parima loo kirjutajale kingime Crocsiga koostöös ära jalatsid nii emale, isale kui ka lapsele. Nii on juba emadepäevaks kogu perel uued ja vahvad jalanõud jalas, sest loosimine toimub kolmapäeval, 8. mail.

Parimad lood avaldame!