“Hommikune autosõiduvestlus:

7aastane tütar: “Emme, kas sa autokoolis oled käinud?”

Mina: “Jah.”

7aastane tütar: “Kas seal ei õpetatud tagurdamist?”

Ma: “Õpetati.”

7aastane tütar: “Aga sulle ei jäänud meelde?“” — A.

“Kaheaastane laps on köögis, käsi kapi suunas sirutatud ja ütleb: “Anna betooni, emme, no palun anna betooni!” Ei saanudki kohe alguses aru, et lapsuke tahtis hoopis magusat batoonikest.“ — E.

“Kõndisin oma 3aastase pojaga, kui naabrimees trepi pealt oma koera väljaheidet koristas. Poeg seepeale: “Emme, vaata, onu kakas trepi peale.”

Mu poeg oli kahe ja poole aastane, kui rahvahulgas nägi üht meest ja näitas näpuga ja ütles kõvema häälega: “See on minu issi!” Tegu oli loomilikult võõra mehega.“ — K.

“Poeg oli 3aastane ja käis juba lasteaias. Ühel päeval näitas ta õpetajale keelt, mille peale viimane küsis: “Oi, mis see on?” Laps vastas: “See on ilus eesti keel!“” — E.

“Ei mäleta kahjuks, kui vana mu poeg oli, aga igatahes oli ta kuulnud, et inimene on ahvist arenenud. Nii küsiski ta kord, et kas
meie mamma (vanaema) oli ka enne ahv, kui temast inimene sai? Saime
kõhutäie naerda!“ — S.

“Käisime 3aastasega eramajade rajoonis jalutamas, tema sõitis oma pisikese rattaga ja hõikas kõigile, keda aias toimetamas nägi või kes mööda läksid, kõva häälega: “Tsau!”. Ilmselt oli nii uhke, et ta oskab rattaga sõita ja tahtis tähelepanu. Nali on aga selles, et pärast sellist uhket tervitust küsis ta minult, kes need üldse olid, keda ta tervitas.“ — M.

“Ühel õhtul vaatasime YouTube’st, kuidas joonistatakse vaala ja minu 5aastane tütar Eliise küsis, et kus nad elavad? Mina muidugi, et kaugel-kaugel, seal, kus on soolane vesi. Selle peale jäi ta mõttesse ja ütles sügavale mõttesse vajunult ja vaikselt: “Aaa! Spaas.” Ta mõtles Värska spaad, sest see on kaugel ja seal ju on soolane vesi.“ — E.

“Hommikul küsis mu 5aastane poeg: “Emme, mis see minevik on?” Mina: “Minevik… Minevik… Nooo… Eee… Minevik, see on… Eilne päev on minevik ja ee… noo, eelmine nädal on minevik, koer Rocco on minevik, vanataadu on minevik ja kõik, mis meist jääb n-ö kaugemale, kui täna nagu… on minevik.” Laps mõtles ja hõikas rõõmsalt vaid paari sekundi pärast: “Ma tean veel, mis on minevik! Noh, mis siis? JÄÄAEG ON MINEVIK!“ — B.

“Suvehommikul suvemajast teise majja minnes, ütlesin: “Nii mõnus on kõndida, kui kaste on maas.” Poeg vaatas mulle otsa ja küsis: “Kes kallas sousti maha?“” — P.

“Olin lapselapsi hoidmas ja tegin süüa. Küsisin 3aastase Amelia käest, kas ta teab, kus sibulad on. Samal ajal jooksis meist nende kass mööda.

Amelia: “Äkki kass sõi ära?”

Mina: “No ei tea”

Amelia: “Oota, vanaema, ma lähen püüan ta kinni!”

Mina: “Mis sa tast kinni püüad?”

Amelia: “No ma pigistan teda, siis ta sülitab sibula välja!“” — Ü.

“3-4aastane tütar oli suvel kaks nädalat “maal” vanavanemate (59aastased) juures.

Linna tagasi suundudes küsib laps murelikult: “Ema, kui vana sa oled?”

Mina: “27aastane.”

Laps taaskord mõtlikult:“Jaa, see on PÄRIS VANA.”

Ja peale mõttepausi rahulolevalt: “Aga hambad on sul kõik alles suus!“” — H.

“Tuleme talvel lasteaiast. 4aastane poeg näitab näpuga tähistaeva poole ja ütleb: “Emme, vaata, aaad on taevas!” Esimese hooga ei saanud aru, et mida ta mõtleb. Küsisin ja sain vastuseks: “A on ju täht!“" — Ü.

“Panen oma 3aastast lapselast magama. Lapsele jutt loetud ja nüüd tahtsin ajakirja lugeda. “Vanaema, tuli segab!“ — “Pane silmad kinni.“ — “Ei aita, silmanahad on õhukesed ja paistavad läbi!“" — P.

"3aastane Henry vaatab pusa kaelusest sisse ja lausub: "Issand, kui pime seal on!"" - P.

"Vanasti istusid lapsed lasteaias kõik koos poti peal ning kui minu tütar tuli lasteaiast koju, siis ta teatas: "Kas sa tead, et poistel ei olegi sellist pissut nagu meil tüdrukutel? Issand, kas ma olen nüüd ILMALIID või, et mul nokut pole?"" - M.'

"Oli lapse sünnipäev.

Liisbeth: "Liisa, vaata sul on tuukrid morsi sees!"

Liisa: "Ei ole tuukrid, kartulijupid on." Ja jõi siis rahulikult oma morssi edasi." - E.

"Meil oli Lada ja meie tütar istus oma isa istme taga autos ja hoidis talt kaelast kinni. Isa ütles mitu korda, et ära ela issi seljas. Samal ajal käis ka aadressi õppimine ja ühel hetkel, kui küsisime, et kus sa elad, oli vastus: "Issi seljas!"" - M.

"Meie 3aastane tütar hakkas luksuma ja kui küsisin, et miks ta luksub, vastas tütar: "Ma luksun, sest mu süda on katki!"" - G.

"5aastane Rasmus käib teist aastat lasteaias. Issi küsis, kas tal pruuti ka on ja poiss vastas, et tema pruut on emme." - E.

"Kui küsisin 5aastaselt Rasmuselt, kelleks ta suureks saades hakkab, siis tema vastas, et tema hakkab "isaks"." - E.

"Mu 5aastane küsis mu käest, et mis aastal ma sündinud olen. Vastasin 1987 ja tema ütles selle peale, et ma olen nii vana: "Raudselt sõideti siis alles hobuste ja vankritega."" - E.

"Minu 3- ja 6aastased piigad mängisid omavahel, kui vanem laps ütles nooremale: "Ma olen muutunud tüdruk, aga õena olen samasugune."" - A.

"3aastane tütar oli palavikus ja palavikku alandav siirup ei võtnud üldse palavikku maha. Ema ja isa arutavad asja ning otsutavad: "Tuleb vist ikka küünlad pepusse panna, ei jää muud üle..." Äkki küsib tütar ehmunult: "Kas panete siis põlema ka?"" - A.

"6aastane Jossu saabub põllult järjekordse umbrohu puhmaga:

- "Emme, ma tõin sulle ilusad lilled! Paneme vaasi ja siis need kasvavad suureks."

- "Need ei kasva suureks, sest neil pole juuri."

- "Aa... Oota natuke, ma lähen toon juured ka!"" - M.

Kui soovid ka auhinnamängus osaleda, saada meile oma lugu naistekas@delfi.ee ja tea, et parima loo kirjutajale kingime Crocsiga koostöös ära jalatsid nii emale, isale kui ka lapsele. Nii on juba emadepäevaks kogu perel uued ja vahvad jalanõud jalas, sest loosimine toimub kolmapäeval, 8. mail.

Parimad lood avaldame!