Emade ja vastsündinute teetanus (MNT) mõjutab perekondi maailma vaesemates piirkondades, vastsündinu nakatub ebahügieenilise sünnitegevuse otsese tulemusena, nt nabanööri läbilõikamisel steriliseerimata vahenditega. Kui teetanus on juba tuvastatud, pole selleks olemas ravi. Iga 11 minuti järel võtab MNT maailma eri paigus ühe vastsündinu elu. Haigust saab aga ühe lihtsa vaktsiini abil ennetada. Pampers on lapsevanemate abiga kampaaniaga „1 pakk = 1 elupäästev vaktsiin“ võidelnud selle haiguse vastu.

10 aastat elusid kaitstes

Kampaanias osalenud lapsevanemad on aidanud Pampersil ja UNICEFil jõuda suurepäraste tulemusteni.

Pampersi ja UNICEFi partnerlussuhte algusest on...


  • päästetud 500 000 beebi elu *
  • annetatud 300 miljonit vaktsiini
  • 17 riigis MNT kõrvaldatud

* Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) ja UNICEFi hinnangulistel andmetel põhinevalt 2015. aasta veebruari seisuga
Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) ja UNICEFi hinnangulistel andmetel põhinevalt 2015. aasta veebruari seisuga

Viimase 10 aasta jooksul on päästetud umbes 500 000 beebit ning vaktsiin jõuab ema ja vastsündinuni iga sekundi järel. Üheskoos on haiguse riski vähendatud 17 riigis. Kuid 21 riigis on umbes 71 miljonit naist ja nende beebid ikka veel ohustatud. Pampersi mähkmepaki ostmine saab vähendada vastsündinute nakatumist teetanusse ka nendes riikides.

Soetades kauplusest Unicefi logoga Pampersi mähkmepaki aitate kaasa 1 vaktsiiniga. Unistus maailmast, kus teetanus ei ohusta enam emasid ja vastsündinuid, on võimalik.

Iga UNICEFi logoga Pampersi paki soetamisel toetab Procter & Gamble UNICEFi 0,056 euroga võitlusel vastsündinute teetanuse vastu. See summa võrdub näiteks ühe teetanuse vaktsiini hinnaga või toetab selle kohaletoimetamist. Näiteks kaitsevad vaid kaks vaktsineerimist ema ja last sünnituse ajal teetanuse eest. Emad on teetanuse eest kaitstud vähemalt järgmised kolm aastat ning vastsündinud esimesed kaks elukuud. Lisateabe saamiseks külastage lehte www.unicef.org.

Jaga
Kommentaarid