Ühe armsa beebi sünd toob lugematuid võimalusi seda piiritut rõõmu koos kallite inimestega lõputult jagada. Olgu selleks meeleolukas beebiootuse algust tähistav pidu või katsikud – pole piire viisidel, kuidas oma armsa uue ilmakodaniku saabumist maailmaga jagada.

Mida kujutab endast beebile nime andmise pidu?

Mõnes kultuuris on beebile nime andmise pidu juba vanaks traditsiooniks. Mida aeg edasi, seda enam on see populaarsust kogunud ka meie kultuuriruumis. Annab see ju suurepärase võimaluse oma lähedased ja sõbrad nimeotsingusse kaasata. Tegemist on ütlemata vahva, naerust ning lustist tulvil sündmusega, mis seob osalised lapsega isegi siis, kui nende pakutud nimi loosi ei läinud.

Isegi juhul, kui peatsetel vanematel on nimi või paar juba mõttes mõlkumas, tasub mõttetalguid ikka pidada. Võivad ju sõprade-sugulaste pakutud variandid nii mõnegi uue mõtte idanema panna.

Keda kutsuda ja mida pakkuda?

Võimalusel tasuks beebile nime otsimise tseremoonia parajalt väiksena hoida. Neli kuni kümme külalist loob mõnusa intiimse õhkkonna ning pakub kõigile aega ja ruumi oma mõtteid jagada. Selleks, et inspiratsioon lendaks ning ruum ideedest pakataks, tasub tähestikuküpsisedki mängu tuua. Eriti juhul, kui üritusel on oma kindel temaatika.

Elu annab pakutava söögi ja joogigi poolest sümpaatselt lihtsana hoida. Paluge lihtsalt igal külalisel oma lemmikroog ja -jook kaasa võtta ning lauake ongi kui imeväel kaetud.

Mida nimepeol ette võtta?

Alustuseks võiks lasta toas beebinimede raamatud ringlema, samuti tasuks sülearvutist nimede veebisaidid välja otsida. Seejärel kleepige suured paberilehed seintele, et külalised saaksid neile hiljem oma ettepanekuid lisada.

Et protsessi kuidagigi ohjata, tasuks külalistele oma nimekriteeriumeid tutvustada. Nii mõnelegi on oluline kindel esitäht või häälik, millega beebi nimi võiks alata. Teised peavad lugu aga konkreetse rahvuse nimevalikutest.

Seejärel on külaliste kord oma lemmikud esitada. Paluge täpsustada järgnevat:

  • mis selle nime juures meeldib;
  • mida see nimi tähendab (sageli ei kipu me nimede tähendustega lõpuni kursis olema);
  • on ehk mõnel tuntud inimesel sama nimi;
  • kui populaarse nimega on tegu?

Mida meeles pidada?

Oma kallile beebile selle õige nime leidmine on üks subjektiivne ja emotsionaalne protsess. Sestap ärgem unustagem heatahtlike külaliste ettepanekuid kerge südamega võtta.
Kui aga mitte ükski tseremoonial pakutust ei suutnud teie lemmiknime üle trumbata, saab alati oma nägemust põhjendada kasvõi nõnda: „Meid küll inspireerisid teie mõtted, aga meile meeldis meie nimi kõige rohkem.“ Küll lähedased mõistavad, on ju päeva lõpuks see tähtis otsus just teie teha.