1. Sa ärkad selle peale, et lapsed hüppavad su pea peal.

2. Vestlused teemal “kuidas ma su kõhust välja tulin”.

3. Sa ostad kaheksa pakki laste lemmikhommikukrõbinaid lootuses, et nüüd on kuuks ajaks asi lahendatud, kuid järgmiseks õhtuks on need otsas.

4. Aeg-ajalt hüüab keegi elutoast: “Emme, mul läks jook ümber!”, kuid ainus, kes lapi haarab ja koristama tõttab, oled sina. Lapsed vaatavad multikat rahulikult edasi.

5. Järjekordne palve koos midagi joonistada.

6. Su laps teatab, et ta sõbra ema teeb ise väga maitsvat pitsat, mitte ei osta seda poest kaasa.

7. Pealaest jalatallani mudased lapsed tulevad õuest tuppa ja võtavad suuna otse elutuppa…

8. Oled nädal aega teinud plaane fantastiliseks pühapäevaks (väljasõit, piknik, kontsert, teater vms) ja pühapäeva hommikul teatab laps uimaselt: “Emme, mul on paha olla.”

9. Su sõbranna, kel pole lapsi, teatab, et ta üks kolleeg on täiesti fantastiline ema! Vihje sulle — sa ei ole!

10. Viid lapsi kooli, kuid jääte hiljaks.

11. Sa oled just lapsed magama pannud ning naudid rahu ja vaikust kui avastad, et külmkapis ei ole mitte midagi, millest hommikusööki valmistada.

12. Sa oled just lapsed magama pannud ning naudid pärast pikka ja väsitavat päeva lõpuks ometi rahu ja vaikust kui avastad, et sul ei ole kodus veini.

13. Oled päev otsa näinud vaeva dinosaurusekujulise sünnipäevakoogi valmistamisega ja 1) lastele see ei maitse ning 2) nad arvavad, et see on kass.

14. Tahaksid ära süüa laste poolt taldrikule jäetud kartulid ja viinerid, aga sa ei saa, sest oled dieedil.

15. Teade hilisõhtul enne magama minekut: “Emme, ma unustasin öelda, mul on homme koolis karneval ja teemaks on “kostüüm, mida sa ei saa kodus olemas olevatest asjadest poole tunniga valmis teha”.

16. Lapse sõbrad tulevad esimest korda külla, sa pakud neile süüa, kuid igaüks on erinevatele asjadele allergiline.

17. Kingade ostmine. “Ma vihkan neid koledaid pruune, miks sa mulle ilusaid ei osta? Neid, miks maksavad 350 eurot? Ma vihkan sind, sa oled maailma halvim ema, kõikidel mu sõpradel on sellised!”

18. Lapsel on vaja küüsi lõigata, nina nuusata või juukseid kammida, kuid ta jookseb eest ära ega anna end kätte.

19. Lapse sõbrad jäävad ööseks — unetu öö garanteeritud!

20. Su lapsed teevad midagi esimest korda elus ja kellegi teise abita ning sinul jääb üle ainult pealt vaadata ja palvetada, et nad hakkama saaks ning end ei vigastaks.