Birgiti (24) eksmees Raen (31) räägib Kroonikale, et lahku mindi siis, kui naisel tekkis suhe endast 11 aastat vanema pereisaga, kel kodus naine ning tütar ja poeg.

"Inimestel hakkas minust lõpuks kahju. Kuna armastasin ja usaldasin Birgitit kogu südamest, ei suutnud ma alguses muidugi seda uskuda," ütleb tol aja Soomes töötanud Raen. "Olin kodualevikus praktiliselt ainuke, kes nende suhtest midagi ei teadnud. Ega ka sellest, mis meie ühiselt ehitatud kodus toimus, kui mind Eestis polnud."

Raen räägib, et sellal, kui ta perele raha teenis, peeti nende kodus Birgiti eestvedamisel pööraseid pidusid. Läbustati nii majas kui aias. Asi olevat olnud sedavõrd käest ära, et aianurk, kus Andero mängida armastas, saanud piduliste urineerimiskohaks.

2009. aasta septembris kolis Birgit ühisest kodust lõplikult välja. Sama aasta sügisel läks Birgit superstaarisaatesse, mistõttu oli ta mitu kuud Tallinnas. Vanemad leppisid kokku, et Andero jääb maale elama. Sel ajal, kui Raen Soomes oli, vaatas poisi järele tema ema, kes hoidis ka kodu korras ja söötis loomi. Vahepeal võttis Anderot hoida Birgiti ema Marina. Kui Raen kodus oli, veetis ta iga hetke pojaga.

2010. aasta kevadeni saadi varem sõlmitud kokkulepete alusel lapse jagamisega siiski hakkama. Olukord läks kriitiliseks siis, kui Birgit otsustas Raeniga eelnevalt läbi rääkimata Andero ende juurde Tallinna elama viia.

"Kui ma Birgitilt aru pärisin, siis oli tema suhtumine umbes selline, et mida sina ka lapse kasvatamisest tead, sa oled ju kogu aeg ära. Kuid ma olen ära ju seetõttu, et perele raha teenida! Ka siis, kui olime juba lahus, toetasin ma lisaks pojale ka Birgitit rahaliselt," räägib Raen.

Sellest sügisest on olukord veelgi halvenenud. Birgit palkas advokaadi, et saada endale poja ainuhooldusõigus. Ka Raen oli sunnitud endale advokaadi võtma. Omavahel nad enam rahumeelselt asju ajada ei oska. Teineteisega suheldakse minimaalselt, vaid last puudutavates küsimustes.