“Kui me oleme nädala sees Kadriorus, siis elame presidendi kantseleis, endises käsunduse korteris ja meie issil on siis töö ja elukoht samas kohas,” valgustab ema Evelin.

Kuna riigipea töös on vahel ka neid päevi, mil tehakse n-ö taustauuringuid ja valmistatakse kõnesid ette, siis on presidendil ka kaks kabinetti — mõttetööks mõeldud ja ametlike kohtumiste tarvis tuunitud tuba.

Ametlikku kabinetti ei astu niisama sisse keegi, ka mitte värskelt kooliteed alustanud Kadri Keiu — nii on vähemalt majakorras kirjas.

“Ilmselt see siiski nii range lapse puhul ei oleks, kuid olgem ausad — see poleks ju lihtsalt viisakas. Kuid töökabineti puhul on see lubatud. Kui issi läheb hommikul 6.30 hommikumantliga kõrvaltuppa tööle, siis lapsel on õigus sinna igal hetkel sisse astuda. Astub ka,” teab Evelin.

Arvata võib, et need isa-tütre ja naise-mehe kohtumised on ka presidendi peres sama põgusad kui meil teistel, pikki tööpäevi tegevate peredes. Nii on nädalavahetused igal võimalusel pere päralt ja koos kodus veedetud.

Kuidas aga presidendipaar oma suhet hoiab?

"Meie näiteks räägime tohutult palju. Ma ei tea ühtegi teemat, millel me ei oleks elu jooksul rääkinud. Loomulikult jätame siinkohal välja riigisaladused, kuid kõigest muust — alati, ja vahel kuni hiliste öötundideni välja," avaldab Evelin.

"Suhtes lihtsalt peab olema võimalik rääkida, siis saab kõik probleemid omavahel lahendatud," annab naine vihje.

Mõni aasta tagasi kirjutas Evelin, et iga õnnestunud mehe taga on naine. Siis tuli masu, ja tänaseks on õnnetuid suhteid ja perekondi aina enam. Muret teeb olukord ka presidendi abikaasale. Kuidas aidata?

"Üks kirjanik on öelnud, et kõik õnnelikud pered on ühtemoodi, kõik õnnetud pered on erinevad. Üldistada siinkohal… Kuid võimalusel annaksin meie meestele õiguse olla emotsionaalne ja ennast väljendada — see vabastab tohutult pingeid," soovib Evelin ja vägisi meenub siinkohal üks enamlevinud ja mitmeid põlvi sõrmevibutusega peale loetud õpetlik lause: mehed ju ei nuta!