Oma elukaaslase kõrval käies ja temalt õppides olen elust teistmoodi aru hakanud saama. Olen näinud, et teistes suguvõsades ja vanemate-laste vahelistes maailmades võib valitseda hoopis suurem lähedus, isegi harmoonia. Olen kadedust tundnud, kahte perekonda (enda ja mehe) lugematuil kordadel võrrelnud.

Olen oma emaga ajaga sõbralikult suhtlema hakanud, olulist rolli mängib selles kahtlemata see, et ma ei ela enam kodus, vaid omaette. Minu emme isegi helistab mulle aeg-ajalt (mina ise eriline telefoneerija ei ole) ja pärib, kas kõik ikka hästi. Muretseb. Minu elus on õnneks kõik stabiilne ja mul on armsamaga uskumatult palju vedanud.

Kahtlemata on minu ema mulle parim. Kui oleksin sündinud nö elutervesse klassikalisse peremudelisse ei oleks ma iialgi nõnda palju endale olulistest väärtustest aru saanud kui olen seda teinud nüüd. Sündisin just sellele samale noorele emale ja isale, kes olid äsja abiellunud, kuid mingil põhjusel oma liidu lahutama pidid juba siis kui olin vaid aastane. Kuna ema jäi üksi ja pidi endal 23-aastasena kuidagi hinge sees hoidma, olin pisikesest peast palju üksi või vanaema hoida, kes oli tegelikult mulle kõige kallim inimene maailmas (aeg röövis ta mõned aastad tagasi).

Minu jaoks on perekond elus kõige olulisem. Olen hirmus klammerduja ja arvatavasti läheksin hulluks kui oma elukaaslasest ilma jääksin. Ma tean, mis tunne on olla üksi ja üksi jäämine on seega minu jaoks üks suurimaid hirme maailmas. Ma ei oska üksi olla. Lapsepõlvehirm.

Olen kindel, et minu ümber on inimesed, kes mind armastavad, selle tunneb ära. Minu emal ei olnud mingil eluetapil teist valikut kui kasvatada mind nii nagu ma kasvasin, sageli sugulaste (peamiselt vanaema) hoida. Seetõttu ehk ei olegi meie vahel sellist lähedust nagu paljudel emadel-tütardel.
Minu ema on parim, ta on hästi emotsionaalne nagu minagi, kohutavalt töökas ja oma välimuse eest hoolitsev, hea ja armastav. Ta üritab minu jaoks nüüd rohkem olemas olla ja mind kurja eest kaitsta, teha tagasi seda aega, mil teda minu jaoks 100% ei olnud.

Aitäh Sulle, ema, et aega tagasi kerida ei saa. Ma olen Sinult õppinud rohkem kui Sa arvata oskad ja ühtlasi tean täpselt, et minu unistus on, et lapsel oleks isa. Ema ka.

Minu ja õe-venna emadepäevakink tuleb sügavalt südamest.

Naisteka emadepäeva jutukonkursile saabus palju imeilusaid ja südamlikke lugusid. Aitäh kõikidele kirjutajatele! Valitud lood avaldame Naistekas. Kristel saab oma loo eest auhinnaks The Body Shopi Body Butter Duo kehavõi!