1. Ole kannatlik!

Suhted ei teki ega saa tugevaks ja kindlaks üleöö, seega ära looda, et ta lapsed su üleöö omaks võtavad ning emaks kutsuma hakkavad. Hoopis vastupidi — tõenäoliselt peavad nad sind hoopis sissetungijaks ja vaenlaseks. Seda eriti juhul, kui neil on oma bioloogilise emaga väga tugev side. Hoolimata vanusest soovivad pea kõik lapsed, et nende oma ema ja isa oleksid koos ning mässavad uustulnukate vastu kogu hingest. Sina saad esialgu pakkuda segaduses lapsele vaid rahulikku ja mõnusat õhkkonda ning teha talle sinu seltsis viibimine võimalikult mugavaks. Aja jooksul saavad ka teised mured loodetavasti korda.

2. Jää iseendaks
Suurim viga, mida saad teha, on püüda asendada tema bioloogilist ema. See ei õnnestu sul nagunii! Kui lapse ema osaleb ta elus aktiivselt, pole sul mitte kunagi vähimatki lootust tema emaks saada. Las laps õpib sind tundma sellisena, nagu sa oled. Ära püüa teda meelitada või ähvardada sind armastama — lapsed tajuvad selle kohe ära ning hakkavad sind veelgi rohkem põlastama.

3. Laste kasvatamine jäägu isa hooleks

Lapsed peaksid sind küll austama, kuid kasvatusküsimused peaks lahendama siiski laste bioloogilised vanemad. Vähemalt seni, kuni lapsed on sinuga harjunud ning tunnevad end sinu seltsis mugavalt. Mees võib küll öelda, et sa tohid lapsi karistada, kuid ole sellega väga ettevaatlik — lapse bioloogiline ema läheb tõenäoliselt marru, kui sellest kuuleb. See ei tähenda, et lapsed võiksid sinu palvetest ja soovidest teerulliga üle sõita — nende isa peab olema lastele seda selgitades piisavalt nõudlik ja järjekindel, et sina ei tunneks end kurja võõrasemana ning lapsed ei hakkaks sinu vastu mässama.

4. Ole lapse ema vastu viisakas

Tundub, et seda on lihtsam öelda kui teha, aga peaksid kõigest hoolimata tõsiselt pingutama, et lapse emaga läbi saada. Tema on lapse elus kõige tähtsam isik ning mmõjutab oluliselt lapse suhtumist sinusse. Kui suudate omavahel normaalselt suhelda, kohaneb ka laps sinuga kiiremini. Muidugi võib see olla keeruline, sest ema ei taha sinust midagi kuulda ja peab samuti sind sissetungijaks — sellisel juhul on parem mitte aktiivselt peale käia, pigem hoopis rahulikuks jääda ja tagasi tõmbuda. Mingil juhul ei tohiks teievaheline suhe tekitada lapsele lisastressi! Ning mis kõige olulisem — ära kunagi räägi lapse kuuldes tema emast halvasti! Mtte kunagi!

5. Veeda lapsega koos aega

Kui sulle ei meeldi lapsed, ei peaks sa ihaldama meest, kellel on järeltulijad! Ka siis, kui sulle lapsed meeldivad, võib algul olla väga raske end võõrale põngerjale avada ning temaga lähedaseks saada. Tõenäoliselt lükkab ta kõik su sõbralikud lähenemiskatsed esmalt tagasi ja teeb sulle selgeks, et sinul ei ole tema maailmas kohta. Eriti raske on hakkama saada teismelistega. Ära käi liialt peale. Uuri, kuidas tal koolis läheb, arvesta tema soovidega õhtusöögi osas, ole sõbralik ka tema sõpradega. Näita üles huvi tema tegevuste vastu ja kuula, kui ta tahab sulle midagi öelda. Pea meeles — sina oled täiskasvanu ja sinu asi on näidata initsiatiivi ning teha lapsele olukord võimalikult mugavaks!

6. Kui oled tema usalduse välja teeninud, ära vea teda alt!

Loodetavasti olete sinu sissekolimise ajaks suhed korda saanud — laps tunneb, austab ja usaldab sind ning on sinu olemasoluga leppinud. Kui teie suhe veel nii kaugel ei ole, jätka selles suunas tegutsemist. Pea meeles, et mees ei abiellu sinuga tõenäoliselt enne, kui laps on su heaks kiitnud, seega tasub selle nimel pingutada! Kui laps usaldab sulle saladuse, ära räägi seda edasi. Saladusi võid jagada vaid siis, kui need ohustavad lapse heaolu.

Allikas: Madame Noire