Lapse shablooni tegemine

Laske lapsel heita selili paberile ning tõmmake tema ümber kontuurjoon. Seejärel laske lapsel joonistada endale nägu, riided, ärge tedretähti unustage! Seejärel lõigake kujutis paberist välja.

Kleeppaber
Minge lapsega jalutama ning laske tal korjata lehti ja lilli. Tooge need koju kaasa ning asetage läbipaistvale kleeppaberile. Seejärel katke see teise kleeppaberiga ning siluge välja õhumullid. Seejärel lõigake paberile mingi kuju, näiteks ring, ja riputage pilt akna ette, et päike saaks sellest läbi paista.

Teaduslik eksperiment
Tekitage staatilist elektrit. Puhuge väiksem õhupall täis ning hõõruge seda lapse pea vastu 10-15 sekundit. Seejärel asetage see seinale (see jääb kinni, kuna on täis staatilist elektrit). Väikelastele teeb see palju nalja.

Sõrmedega maalimine
Sõrmedega maalimine on "klassikaline" tegevus väikelastele. Neile meeldib oma tööd kätega tunnetada, samuti katsetada erinevate kombinatsioonidega.

Habemeajamiskreem
Paljudele väikelastele ei meeldi määrida käsi värviga, aga neile meeldib maalida habemeajamiskreemiga. Pehme, kohev ja healõhnaline kreem on peaaegu vastupandamatu. Seda on ka kerge puhastada ning kõik, kaasa arvatud kunstnik ise, lõhnab pärast paremini.

Aga loputage lapse käed pärast korralikult ära, et naha ärritust vältida. Laske lapsel lauaplaadi peal maalida. Te võite anda lapsele maalimisaluseks kandiku või küpsetuspaberi, et vähem sodi tekitada. Erinevate värvide saamiseks võib lisada habemeajamiskreemile toiduvärvi.

Akna maalimine
Väikelastele meeldib maalida kätega madalale aknale. Kui värv kuivab, võivad nad kasutada näppe või vatiotsikuga pulki, et värvi sisse mustreid teha. Segage värvi sisse pesupesemisvahendit või aknapuhastajat, et värv kergelt maha tuleks.

Tehke grupipilt
Asetage lauale pikk riba paberit ning laske mitmel lapsel korraga sõrmedega maalida. Lastele meeldib koos töötada.

Sirgeldamispaber
Kinnitage lauale suur leht tugevat paberit ning tehke sellest sirgeldamislaud. Paber võib jääda sinna mitmeks päevaks või isegi nädalaks. Asetage sellele erinevaid asju, millega väikelaps võib sirgeldada. Kui paber saab täis, võtke see laualt ning asendage puhta paberiga.

Kritseldamismolbert
Kinnitage suur tükk paberit molbertile. Siduge umbes 6o sentimeetri pikkune lõngajupp ümber rasvakriidi ning siduge teine ots molberti külge. Sellest saab lapse kritseldamiskoht, kus laps võib joonistada iga kord, kui ta tahab, ilma et ta peaks ootama, et täiskasvanu talle töövahendid valmis paneks. Kinnitage molberti külge erinevat värvi rasvakriite.

Maalige roll-on deodorandipudeliga
Kui te surute pöidla tugevasti vastu pudeli kaela ning pressite kuuliga otsiku alla metallitüki, siis tuleb kuul lahti. Peske pudel seestpoolt ära ning täitke vedela värviga. Pange kuul tagasi peale. Lapsel on nüüd hiiglaslik pastapliiats, mis on väge efektiivne kritseldamisvahend. Asetage lauale mitu kihti paberit, et mööblit mitte määrida.

Kõrremaaling
Asetage paberile paar lusikatäit värvi ning laske lastel see värviga laiali puhuda. Seda võib kasutada vaid laste juures, kes on õppinud selgeks puhumise ega hakka sisse imema.

Värvikarbid
Värvige karbid väikeste pintslitega ära. Nendest karpidest on võimalik teha laevu, busse, maju, postkaste, kosmoselaevu jne.

Kriit
Kasutage värvilist kriiti ning laske lapsel joonistada tahvlile, kõnniteele, tsementseinale, märjale paberile. Joonistage teid ja järvi, et mängida seal peal pärast autode ja paatidega. Võite jätta joonistused seinale ja kõnniteele, et vihm need maha peseks või laske lapsel teha seda veepüstoli või plastikpudelist valmistatud pritsimispudeliga.

Kollaazh
Asetage lauale tükk kleepuvat paberit ning kinnitage see. Asetage sellele kollaazhielemente, näiteks sulgi, lehti, paberist välja lõigatud figuure ning lõigake see väiksemateks tükkideks. Kui kõik esemed kollaazhis on lamedad, on taiest võimalik kasutada lauamatina.

Toidumaaling
Lapse vanusest sõltuvalt võib edukalt maalida ðokolaadipudingi, õunakastme ja tähtaja ületanud beebitoiduga. Seda võtet on eriti hea kasutada laste puhul, kes pistavad kõik, mis neid käes on, kohe suhu. Isegi väikestele lastele meeldib selliselt värve segada. Kui laps on juba piisavalt suur, et ta ei pane värvi suhu, võib kasutada kergelt maha pestavat näpumaalimise värvi. Pärast värvide segamist maalige käsijoonised valgele paberile.

Vanematel lastel võib lasta joonistada peeglile habemeajamiskreemi või pulverisaatorpudelis vahukoorega. See on lastele hea motoorsete oskuste harjutus.

Liimimine
Liimipulgad, paberist või papist esemed, mida liimida (nuudlid, suled, rebitud paberitükid, majapidamispaber, lehed, lilleõied).

Ettevaatust: liimimine on sageli väikelapsele raske tegevus, kuna nad võivad olla rohkem huvitatud liimi tunnetamisest kui esemete paberile liimimisest. Enne selle ülesande alustamist mõelge hästi järele, mida te tahate lapsel lubada liimiga teha.

Valige välja paber, mida saab taustaks kasutada. Valige välja materjalid, mida kasutada pildina. Korraga kasutatavate esemete hulk sõltub lapse vanusest ja huvist. Enamus lapsi töötab paremini ühe või kahe asjaga korraga.

Laske lapsel panna paberile üks või kaks tilka loomi. Te võite neile näidata, kuidas liimi kasutada, kui see on nende jaoks uus tegevus. Asetage liimitavad esemed liimile ning suruge kinni. Tegelge sellega täpselt nii kaua, kui laps on sellest huvitatud. Tegevus on tähtsam kui tulemus.