1. Katkesta kõik sidemed
Sa ei vaja seda, et tema perekonna mõtted ja tunded su järgmisi samme segaks. Külaskäikudel tema ema juurde või kohtumistel tema õega aga pole sul pääsu nende õnnetust kurtmisest, kui tore sa ikka oled ja kui rumal on see mees, kes sul minna lasi… Nõrkusehetkel ja nende toetusel võidki sa ühel hetkel ta tagasivõtmist kaaluma hakata. Kuid pea meeles — oluline pole mitte tema pere, vaid tema enda armastus sinu vastu. Kui seda pole, pole mõtet pikemalt rääkida…

2. Viska nad Facebooki sõbralistist välja
Iga kord, kui vaatad nende säravaid nägusid järjekordsel perepildil, lööb südamesse valus torge — ma tahan ka seal olla! Kui nad märgivad oma asukohaks su kodulähedase kohviku, lemmikrestorani või puhkusereisi, mõtled sa, kas eks on ka nendega… Valusate mälestuste ja piinavate mõtete ära hoidmiseks bloki nad kõik, kasvõi ajutiselt.

3. Kui jääte hiljem suhtlema, sea karmid reeglid
Kas suudad kuulata ta ema pidevat jutuvada oma pojakese uuest tüdrukust? Või tema vingumist selle naise vastikute harjumuste ja ebaviisakate kommete üle? Või veel hullem — seda, et eksämm võrdleb uut naist pidevalt sinuga? See teema võiks jääda teie omavahelises suhtluses suletuks!

4. Peida kingid
Eksämma kingitud toiduaurutaja on fantastiline ning ta õelt sünnipäevaks saadud kõrvarõngad su lemmikud. Kuid iga kord, kui sa neid vaatad, tulevad sulle pisarad silma. Pane need silma alt ära!

5. Leia uus suhtlusringkond
Uued või taasavastatud vanad sõbrad viivad su mõtted eksi perega veedetud imelistelt grilliõhtutelt, jõululaupäevadelt ja puhkusereisidelt kõrvale.

6. Valmistu samasuguseks kohtlemiseks ka nende poolt
Ära üllatu, kui avastad ühel hetkel, et tema ema on sind Facebookis blokkinud ega vasta enam su kõnedele. Veri on paksem kui vesi!

7. Ära püüa nende abil kätte maksta!
Rumalaim viga, mida sa teha saad, on tema ema kaudu üritada talle kätte maksta või teda tagasi võita.

8. Täna viisakalt, kuid lühidalt
Kui ta pere on sinu vastu väga lahke ja sõbralik olnud, võib tunduda imeliku ja ebaviisakana lihtsalt niisama hüvasti jätmata lahkuda. Saada neile kas sõnum või kiri, täna viisakalt ja soovi kõike head. Punkt.

9. Unusta jõulukaardid
Usu, eksi pere ei solvu ega tunne end hüljatuna, kui nad sel aastal sinult kaarti ei saa. Täiskasvanud inimesed mõistavad, et lahkuminek on raske ning nii sina kui eks peate toibuma.

10. Taasta suhted oma emaga
Kõige raskem on tavaliselt katkestada suhteid oma endise kallima emaga, eriti siis, kui elate samas linnas ja olete harjunud koos lõunatamas või ostlemas käima. Nüüd on viimane aeg oma emaga suhted üles soojendada — helista hoopis temale iga kord, kui sul tekib mõte või soov eksämmale kõne võtta.

11. Väldi kohtumisi
Vali endale uus toidupood, juuksur või koeraga jalutamise park, et sa ei peaks nendega kogemata kokku põrkama.

12. Ära küsi, kuidas tal läheb
Kui näedki kogemata endise armsama venda või ema tänaval või satute kokku kassajärjekorras, ära uuri, kuidas eksil elu läheb. Neil on ebamugav, sest peavad poliitiliselt korrektse vastuse välja mõtlema ja sinule ei meeldi nagunii ükski vastus, millega nad lgedale tulevad.

13. Selgita, et see pole isiklik
Ka ämm võib olla üsna endast väljas, kui teie lahkuminekust kuuleb. Selgita talle, et tema ja teiste pereliikmete nägemine valmistaks sulle piina ning sa vajad aega, et toibuda ja valust üle saada. Kinnita, et sul pole mitte midagi nende vastu, sa hetkel lihtsalt ei suuda nende seltskonnaga toime tulla.

14. Võta vastutus
Sul võib tekkida kiusatus valetada, et eks ei luba sul enam ta perega suhelda. See lihtsustaks paljutki… aga kui vale välja tuleb, satud sa väga halba valgusesse!

Allikas: MadameNoire