Kui ema ütleb, et ta on väsinud, siis see tähendabki, et ta on väsinud, mitte midagi rohkemat.

Ta ei öelnud, et tahab oma poja kuhugi ära saata ja teha näo, et teda pole olemaski.

Kui ema ütleb, et tahab natuke aega endale, siis just seda ta tahabki. Ta ei ütle sellega, et ta kahetseb emaks olemist ja lapse sünnitamine oli suur viga.

Kui ema ütleb, et tal on abi vaja, et asjad tehtud saaks, siis seda ta mõtlebki. Ta ei ütle, et ta on ebakompetentne või suutmatu.

Kui ema teeb lõunaks kiirnuudleid, ei tähenda see, et tema lapsed kasvavadki kiirnuudlite peal üles ja ei näe kogu oma lapsepõlve jooksul ühtegi köögivilja.

Kui sa astud ema majja sisse ja tal on seal segadus, ei tähenda see, et ta üldse ei korista ja elabki igapäevaselt nagu räpakoll.

Kui ema avaldab soovi koos sõpradega välja minna, siis just seda ta soovibki. Ta ei taha uuesti vallaline ja lastetu olla ning elada kohustustevaba elu.

Kui ema muretseb, siis ta muretseb! Ta ei ole seetõttu argpüks või kanaema.

Kui ema karjub, ei tähenda see seda, et ta iga päev karjub nagu vaimuhaige. Ta on tõenäoliselt öelnud sedasama asja juba 300 korda, aga keegi ei ole teda kuulda võtnud.

Kui näed viimase piirini viidud ema, ei tähenda see, et ta ongi iga päev hullumise äärel. Ta on selles olukorras praegu, teatud asjaolude tõttu, teatud situatsiooni pärast.

Ära leiuta kellegi kohta mingeid pooltõdesid. Eriti mitte naise kohta, kes iga päev annab 99% oma ajast ja energiast väikesele inimesele, kelle elu on tema enda omast palju tähtsam. Mitte keegi ei ole suuteline rohkem andma ja tegema kui ema. Ja seetõttu väärivad nad mõistmist, mitte kohtupidamist!

Allikas: Facebook