Lisaks kirjeldavad kommentaatorid olukordi, mil koduvägivalla alla kannatajaks on hoopis mees, kuid seda tõestada on pea võimatu. Sest meeste au ja uhkus ei luba minna abi paluma, kui naine teda vaimselt või koguni füüsiliselt terroriseerib.

M — Loen seda artiklit ja pean kohe mainima, et ei ole need naised ainukesed kannatajad.  Ka naiste hulgas on vägagi vägivaldseid tüüpe (vaimne vägivald), st kõik muu muster, välja arvatud füüsiline sekkumine, on suhteliselt 1:1’le.

Võiks lausa öelda, et ka mehed vajaksid oma turvakodu ja eelkõige psühholoogilist nõustamist, sest olgem ausad, vaimne vägivald on tegelikult füüsilisest kordi hullem.

Hakkab see kõik samamoodi. Ühel hetkel, kui naisel tekib mulje või kindlustunne, et mees on tal peos, olgu see siis abielu, ühine laps või kasvõi selgelt tuntav armastus mehe poolelt. Välispidiselt ollakse samamoodi perfektsed, koduseintest väljaspool kukununnud, aga see, mis toimub koduseinte vahel, ei kannata tihtilugu trükimusta.

Mõnitused, alandamine, teiste silmis mustamine (ringkaitse loomine näiteks lähimate sõbrannade silmis), on vaid mõned näited. Lastetu suhte puhul on õnneks võimalik siiski sellest ennast lahti rabeleda, mõnda aega tuleb muidugi garantiinis veeta, sest poksikoti kaotanud isend ei lepi sellega kohe mitte. Lastega on asi aga juba märksa rusuvam ja psühholoogiliselt raskem, sest varem või hiljem rakendatakse nemad terroriohjeisse.

Raskemaks teeb naistepoolse terrori tõestamise selle vaimne iseloom, naiste ringkaitse ja ühiskonna hoiak. Sellistel puhkudel mõistab ühiskond mehe, isegi siis kui ta on kannataja, peaaegu alati süüdi.

ei ole poolt — See naine on despoot. Mees on ilmselt tuhvlialune. Despootlike naiste lemmikteema ongi, kuidas mees teda alandab ja terroriseerib. Selle tõestuseks kutsutakse tunnistajaks politsei ja juhuslik paarike. Millest ma seda järeldan? Väga lihtne. Hommikul ütles mees, et lepime ära, aga naine ajas oma joru edasi ja niimoodi juba mitu kuud järjest. Kogu probleem on selles, et mees ei teinud nii nagu naine tahtis, vaid julges vastu hakata. Mehele nõuandeks:“See on lootusetu juhtum!”

Naisteka lugeja, mida arvad sina? Kas oled nõus kommentaatorite arvamusega, et naised kutsuvad endale pideva näägutamise ja õiendamisega ise õnnetuse kaela?