Mina olen füüsilise karistuse vastane, ei poolda isegi tutistamist või näppude puhta õrna laksu andmist, rääkimata vitsaga või rihmaga peksmisest. Abikaasa teab seda väga hästi, kuid tema jällegi on tuline füüsilise karistamise pooldaja. Me oleme sellest varem korduvalt rääkinud, ma olen talle selgitanud, miks lapse löömine tulemust ei anna ja hiljem valusasti kätte maksta võib ning mulle on siiani tundunud, et ta on aru saanud ja kaasa noogutanud. Mõnikord on vastu vaielnud, kuid minu argumentide vastu ta ei ole saanud, on nendega nõustunud ja vähemalt minu teada ei ole ta lapsele varem kättpidi kallale läinud.

Muidugi on meil olnud ka teisi erimeelsusi lapse söötmise, magamiskorralduse, mähkmete jne teemal, kuid kellel neid poleks. Sellepärast ei ole ma varem mõelnudki lahku minekust, olen arvanud, et väikesed erimeelsused on ju igas suhtes ja neist saab üle.

Praegu aga olen ma tõeliselt šokeeritud, vihane, pettunud ja kurb. Istun, poeg süles, kallistan ja lohutan teda ja mõtlen, kuidas võib üks täiskasvanud mees tõsta käe kellegi nii väikese ja abitu vastu. Kui ta ei suuda oma viha talitseda ja asju selgeks rääkida, kas mul on siis samuti oht ühel vihahetkel peksa saada?

Praegu tunnen, et ei suuda teda enam kunagi endise pilguga vaadata. Ta on mulle hetkel vastik ja kõik hea, mis temas on, on varjutatud lapse vitsaga löömise poolt. Ma ei taha oma mehega isegi rääkida, sest tema ei näe oma teos midagi valet ning on isegi uhke, et sai lõpuks ometi "lapsele koha kätte näidata."

Kardan, et meie suhe ei saa enam kunagi endiseks. Kas Naisteka lugejatel on nõuandeid, kuidas sellisest olukorrast välja tulla?

Loe lisaks: Ema: leian, et lapse füüsiline karistamine on vajalik!" href="http://naistekas.delfi.ee/perekond/peresuhted/ema-leian-et-lapse-fuusiline-karistamine-on-vajalik.d?id=60544697">Ema: leian, et füüsiline karistamine on vajalik

5 distsipliiniviga, mida vanemad peaksid laste kasvatamisel vältima" href="http://naistekas.delfi.ee/perekond/peresuhted/5-distsipliiniviga-mida-vanemad-peaksid-laste-kasvatamisel-valtima.d?id=60470360">5 distsipliiniviga, mida vanemad peaksid laste kasvatamisel vältima