Marko* töö on väga pingeline, ma saan sellest aru — tal on vastutav positsioon, kuid ka tema peab tihti aru andma. Ta saab väga head palka ja on andekas, motiveeritud ja pühendunud töötaja. Vahel on mul aga tunne, et ta on rohkem pühendunud oma tööle kui perele ja see teeb mind murelikuks — minu meelest peaks perekond alati enne tulema. Enne ükskõik mida — pere on see, mis sind maa peal hoiab. Käin ka ise tööl, kuid graafiku põhiselt, nii et mõned päevad on hommikust õhtuni kinni ja teised täiesti vabad. Noorema lapsega aitab neil puhkudel lapsehoidja, kes tütre lasteaiast koju toob ja teda valvab kuni mina või abikaasa töölt koju jõuame.

Meie peres pole aga juba väga kaua olnud mõnusat perekeskset õhtut, kus vanemad tegeleksid lastega ja räägiksid ka omavahel juttu, võtaksid võib-olla klaasikese veini või naudiksid head filmi… Marko tuleb koju ja kui mul veel toit valmis pole, siis seni räägib ta lastega juttu. Ent niipea kui toit on söödud, võtab ta oma sülearvuti välja ja hakkab tööd tegema. Telekas tuleb vaikseks või kinni panna ja nelja- ning kümneaastased lapsed peavad olema haudvaikselt või minema oma tuppa. Eks nad enamasti lähevadki oma tubadesse ja tegelevad oma asjadega. Mina aitan pojal koolitöid teha ja püüan muud tegevust leida — mees istub süvenenult laua taga ja töötab. Katsugu me ainult teda segada — harvad pole need korrad, kui ta on laste peale käratanud või minule õelalt nähvanud.

Tihti töötab ta kella kümneni välja, kui lapsed juba magavad ja mina voodis raamatut loen või samuti uinunud olen. See on kohutavalt häiriv — minu meelest rikub töö koju kaasa toomine nii palju! Kodu peaks olema koht, kus olla koos perega, kuid meie kodus on õhtuti pingeline õhkkond, justkui oleks me kõik valel ajal vales kohas. Ma olen püüdnud mehega sellest rääkida, ent tema väiteks jääb, et kui ta tööd valmis ei saa, siis pole tal ka varsti tööd, mida teha… Kindlasti on teisigi peresid, kus üks vanem vahel tööd koju kaasa toob. Mind huvitab — kuidas teie selle olukorra lahendate? Kas see tekitab ka teistes peredes pingeid või ainult minu omas?