Ole aus selles osas, miks sa tahad veel oodata või miks sa enam oodata ei suuda

Ideaalses suhtes räägitakse see teema juba enne suhte tõsiseks muutumist läbi, aga kui teie seda seni teinud ei ole, siis nüüd ja kohe on see aeg, ära enam edasi lükka! Rääkida tuleb nii, et mõlemal on võimalust kriitikavabalt ja teise reaktsiooni kartmata oma arvamust väljendada. Ole täiesti aus ja avameelne ning konkreetne ja ära jäta midagi partnerile ridade vahelt lugemiseks. Sel teemal peab olema absoluutselt siiras. Samuti pead olema ise valmis kuulama ja aktsepteerima seda, mida partneril öelda on. Kui te ei suuda seda vestlust tülli minemata pidada, tuleks võtta ette teekond nõustaja juurde, kes aitab pinged maha võtta.

Mõista, et terviseprobleemid võivad olla nii kannatamatuse kui viivituse taga

Kui tegu on viljatusprobleemiga, tuleb sellega tegeleda, mitte pead liiva alla peita ja loota, et äkki läheb üle. Mida vanemad te olete, seda tõsisemalt peate arutama seda, kui palju viljakaid aastaid teile üldse veel järele jäänud on ja milliseid variante saab kasutada siis, kui tahate rasestumist veelgi edasi lükata.

Äkki on su partneril mingi geneetiline probleem või tervisehäire, millest ta ei ole julenud sulle lihtsalt varem rääkida ja viivitab seetõttu?

Kas tahad lapsi ikka õigel põhjusel?

Lootuse, et beebi teb teie omavahelised suhted korda, on täielik jamps. Tuues beebi õhkkonda, mis on mürgine ja täis tülisid, muutub olukord veel kordades hullemaks, sest elu lapsega on RASKE! Teine absoluutselt vale põhjus survestada partnerit last saama, on see, et bioloogiline kell tiksub. Või see, et sõbrannadel on lapsed ja sellepärast “tahan ka!” Igasugune vägisi sundimine põhjustab põlgust ja pahameelt ja kõik selle negatiivsuse võib partner lõpuks pöörata teie beebi vastu.

Ära tunne end süüdi selle pärast, et sa pole veel valmis

Kui sina ise pole veel valmis, aga sulle on tohutu surve peale pandud, on see väga keeruline olukord. Karjäärimuutus, kolimine, reisiplaanid, majanduslik seis, vaimselt mitte valmis olek — kõik need on täiesti mõjuvad ja arusaadavad põhjused lapsesaamist edasi lükata ning su partner peab olema valmis neid austama. Kindlasti ei tohiks süütunne olla rasestumise peamine põhjus, seega ole ise enda vastu aus ja leebe, kui partner või teised pereliikmed hakkavad sulle ajupesu tegema ning sind isekuses süüdistama.

Sellest olukorrast on võimalik suurte tülideta välja tulla

Üks võimalus tülitsemist vältida on seada kindel ajapiirang sellele, millal titeteema uuesti päevakorda võiks tulla. Aasta või kaks on päris pikk periood selleks, et olukord ja mõtted saaks põhjalikult muutuda. Vestlusi ei tohiks kindlasti vältida ja neid tuleb pidada ka siis, kui sa aasta hiljem ikka sellises olukorras oled, et üks tahab ja teine kindlasti mitte. Aga kui nende vestluste ajal tuksub sul kuklas, et kallim on su partner, mitte vaenlane, ning ka tema heaolu on oluline, suudad ehk suuremaid emotsionaalseid purskeid vältida.

Oluline on meeles pidada, et su suhe kallimaga on see, mis loob teie perekonna. Lapse, sinu ja partneri õnn ja heaolu sõltuvad ainult sellest, milline on teie suhe.

Paarid, kus mõlemad osapooled on olnud tõeliselt ja täielikult lapsesaamiseks valmis, suudavad lapsele luua palju mõnusama ja helgema lapsepõlve ning ise vanemaks olemist rohkem nautida.

Allikas: Huffington Post