Tegelikult  kontrollisid minu tunded mind ja mees pidi mind tihtilugu lohutama. Suutsin kritiseerida enda juures erinevaid asju, mis silma torkasid, nagu esimesed rasedusarmid ja suurenenud kõhuke. Kui aga esimest korda oma pisikest embuses hoidsin tundsin vajadust olla tänulik kõige eest. Siis ei olnud need pisiasjad enam minu jaoks nii olulised .

Emana peame arvestama paljude asjadega. Alustuseks sellega, et laps tahab iga natukese aja tagant süüa. Ja loobuma sellest, et said magada 8 tundi ööpäevas.  Sa pead aru saama, mida laps vajab, kui ta nutab ja pesema kõiki tema voldivahesid korralikult, et mitte ükski koht ei saaks põletikuliseks minna. Hoolitsema selle eest, et tal ei oleks väga külm ega liiga palav ja vaatama, et vankril oleksid kõik mutrid alles, et see kusagil tee peal lihtsalt kokku ei kukuks.

Mul ei ole olnud aega et minna teatrisse või kinno. Ma pole need kolm kuud vestelnud oma sõbrannadega ega nendega väljas käinud. Ma olen kogu oma aja pühendanud sellele, et lapsel oleks hea, et majapidamine oleks korras ja arved makstud .
Kui ma siis aeg-ajalt näen mõnda kleiti poeriiulil, siis jään seda kutsikasilmadega vaatama sest mul lihtsalt ei ole raha, et seda osta. Aga ma saan hakkama, sest olen õppinud olema tugev. Ja kui  minu mees ütleb mulle, et me ostame selle, sest sa väärid aeg-ajalt midagi ilusat, siis ma hüppan naeratades talle sülle.

Lapsed õpetavad meid kõige rohkem ja kutsuvad meis esile selliseid tundeid, millest meil aimugi polnud. Mõnikord tujutsen selle üle, et ei saa rahulikult filmi lõpuni vaadata või korralikult vannis vedeleda. Ma tõesti igatsen seda Ja see pole mingi patt tunnistada, et emana on meil samuti omad vajadused. Kuigi enamus päeva ma hoolitsen oma tütre eest ja koristan toad ära ,suudan siiski leida kasvõi pool tunnikest, et lugeda oma lemmikraamatut .

Tegelikult on elu muutunud kiireks. Kui varem ärkasin  ja jõudsin bussile poole tunniga, siis nüüd kulub selleks vähemalt kaks tundi. Pean üle kontrollima, kas kõik lapsele vajalikud asjad on kaasa pakitud.Sättima ennast peegli ees korda. Panema lapse riidesse. Vedama vankri esimesele korrusele ja kõndima lisaks veel ühe kilomeetri enne kui bussijaama jõuan.

Aga üks kõige ilusamaid asju minu elus on just hommikutunnid. Ma ärkan ja saan oma mehelt magusa musi põsele. Ma teen lapsele lutipudelisse söögi valmis ja kui ma tulen tuppa ja haaran ta  sülle, siis ta naeratab mulle ja laliseb. Ma näen, et ta on õnnelik .Tal on hea olla. Ja me jutustame kolmekesi paarkümmend minutit, enne kui mees tööle läheb. Siis me teeme natukene trenni, sest trenn on kosutav ja võibolla loeme mõnda raamatut koos ja vaatame värvilisi pilte.

Mis sest, et minu laps saab alles neljakuuseks. Ta on tubli ja areneb kiiresti. Alles olid ajad, kui ta enamus aega lihtsalt vaatas ühte kohta ja oli paigal. Nüüd juba keerab ja teeb isegi roomamiseks esimesi liigutusi ja tal on omad  lemmikmänguasjad. Kui mees koju tuleb, käime me koos jalutamas ja hingame värsket õhku.

Süüa teeme ja pesu peseme koos mehega. Mul on super mees. Ausalt, ta jõuab teha kümnetunniseid tööpäevi ja siis tuleb koju meie eest hoolitsema. Ma austan teda samamoodi nagu olen õppinud austama oma ema, kellele ma saan olla ainult tänulik, et tal oli jõudu mind kasvatada.

Naisena olen ma samasugune õrn ja hoolitsev nagu varem. Kuigi tunnistama peab, et mehega saame me olla vähem koos kui varem. Aga kui oleme koos, naudime seda aega ja armastame teineteist nagu väikesed lapsed.

On tõepoolest sedasi, et kui peres on imik, siis väga paljud teised asjad jäävad unarusse .
Isegi sõbrannadega rääkides tunned, et oled justkui küpsemaks inimeseks saanud. Nemad räägivad sulle armumistest ja seiklustest, sina räägid neile, kuidas sa avastasid oma lapse kõhu pealt mingisugused imelikud punnid või kuidas sa ravisid lapsel suusoori.

Sellegipoolest on mul hea meel, et leidsin mehe, kellega sain toreda tütre. Iga nendega veedetud hetk on minu jaoks imeline. Usun, et kuigi ajad on praegu kiired ja mõnes olukorras tundub, et justkui väljapääs puudub, siis tegelikult me muutume üheskoos. Me kasvame ja õpime hindama seda, mis meile on osaks saanud .

Samuti tunnen et isegi kui saan praegu endale väga vähe aega pühendada, siis see võimalus kasvab ajaga jälle. Kõige tähtsam on tunda ennast hästi, olla toeks kõigile oma lähedastele ja eelkõige armastada oma peret ,sest nemad on need kes teevad elu täiuslikuks ja toovad sinu näole mitmeid kordi päevas naeratuse.