Mõnikord vingub laps lihtsalt sellepärast, et on kurvas tujus. Selle põhjus aga võib olla nälg, väsimus või haigus. Kiida teda, kui ta küsib midagi vingumata, ja keeldu rahulikult, kui ta teeb seda virisedes, soovitab Femail First. Kui laps veel ei räägi, tuleb ta tähelepanu lihtsalt millelegi mulle ümber suunata, kui virin tahab pihta hakata.

Miks su laps võib viriseda:

HIRM — kardab pimedust, tualetti minna, putukaid, loomi jne;
ÄREVUS — eriti kui pead temast eemal olema ja põngerjas on jäetud talle tundmatu hoidja hoolde;
FRUSTRATSIOON — ta ei saa millegagi hakkama või ei saa teha midagi, mida tahab;
TÄHELEPANU — tahab sinuga rohkem koos olla;
LÖÖMINE JA TÕUKAMINE — teda võib hirmutada, kui kergesti võib talle haiget teha.

Vinguv laps võib olla ka näljane, üleväsinud või ei taha voodisse minna. Võib-olla aga demonstreerib ta niimoodi lihtsalt oma sõltumatust!

Vinguv laps liidab tavaliselt vanemaid, sest mõlemad asuvad ühisesse võitlusse sõnapaariga “ma tahan, ma tahan”. Tekib kiusatus järele anda, et saaks korrakski rahu. See aga oleks viga, sest laps hakkab siis veelgi hullemini käituma.

Ära anna lapsele vingumise eest preemiaks seda, mille pärast ta vingub. Laps hakkab arvama, et vingumine ongi hea võimalus saada seda, mida ta tahab. Püüa parem kõrvaldada need vingumise põhjused, millele oskad jälile saada — väsimus, tüdimus, nälg.

Anna lapsele palju positiivset tagasisidet, kui ta küsib midagi kenasti või käitub hästi. Vasta alati kohe, kui su laps midagi tahab, isegi kui vastus on eitav. Ära oota, kuni ta manguma hakkab.

Jälgi, et su põngerjal oleks piisavalt huvitavat tegevust põnevate mänguasjadega. Veel üks võimalus vingumise vastu võitlemisel on järgmine: matki oma last, et ta saaks aru, kuidas vingumine teistele paistab. Tavaliselt hakkab laps selle peale naerma. Kui ta aga vihastab, pole tema matkimisest mingit kasu.