Naised aga peavad end lillekesteks, keda kõik aeg kätel kantakse. Ma ei saa aru sellest jutust: kodused tööd, lapsed, töö...see on loomulik elujärg. Juhul, kui naine on enda kõrvale valinud mehe asemel veel ühe lapse, siis on ta ikka selles ise süüdi.

Töötu mees!!??? Minu mees on juba kaks aastat töötu ja mis siis!!! Kus on kirja pandud, et mees peab peret ülal pidama. Kui naine on tark ja ei tee numbrit sellest, et mees ei leia tööd, siis jaotatakse töökohustused omavahel ära. Probleem on ikka peredel suutmatuses asju selgeks rääkida ja väljendada tundeid. Ka neid mis teevad südamele haiget ja meele kibedaks. Kui mees jääb töötuks, siis tuleb pere kokku võtta ja pidada maha korralik nõupidamine ning koostada eelarve, vaadata kust saab kokku hoida ja mida keegi paremini ja ratsionaalsemalt suudab ärateha.

Naised võiksid panna ka oma ajurakud rohkem tööle ja püüda kaasa mõelda. Mehe töö ei pea olema kindlasti E-R 8-17 kellegi tööandja juures. Vaata oma kaaslast hindava pilguga ja leia, mida ta kõige paremini oskab ja milles on ta tõeliselt osav.Ehk kasvab sealt välja mõni idee, mida ta võib teha kodust ilma tööl käimata ja sellega perele tiba majanduslikku tuge anda.

Praegu istuvad kodus paljud ehitusmehed, samas on teada, et neil on "kuldsed käed"...julgustage naised oma mehi, tegemaks midagi uut. Jupp lauda, põletusaparaat, nikerdustööriistad, liimi, klaasi, kivi, mosaiiki...ja valmibki taies, mille saab kasvõi soov.ee maha müüa. Rahavaülikoolid ja internetis on võimalik õppida paljusid unustatud käsitöö ameteid, leida hulgaliselt uusi ideesid.

Miks meie mehed töötuks jäädes klaasipõhja vaatama hakkavad on sellest, kui naine käib ringi vaikiva etteheitena. Selline vaikiv "mitteütlemine" muserdab rohkem, kui öeldakse asju otse välja. Mehed on palju siiramad ja otsekohesemad, kui naised ja taluvad ka otseütlemist paremini, samas on nad neid kasvatatud maast madalast peretoitjateks ja vaikiv etteheide viib nad lõplikku depressiooni.

Julgustage omi mehi ja olge oma kalli kõrval ka siis kui tal on raske, uskuge mind, nad hindavad seda ning lähevad edukalt uuega kaasa. Passiivne ja rumal mees, aga ei olnud ka enne perele toeks. Nii et naised vaadake korraks peeglisse, ning mõelge: kas sa tahad, et mees sinuga nii käituks, kui olukord oleks vastupidine ning kas sa mitte ei tegele enesepettusega, kui usud, et enne oli kõik korras ja nüüd kõik halvasti ning kogu hädades on süüdi MASU???!!

Ehk oli juba enne kõik halvasti, nüüd lihtsalt kadus ka raha ära! Naised lööge selg sirgu ja olge tugevamad ning ärge virisege liialt!

Loe samal teemal: Masu ajab pered lõhki!?
__________________
PÄEVA KOMM on Delfi rubriik, kus avaldame lugejate kommentaare.